Tremend, compania care a intrat de patru ori consecutiv in clasamentul FT 1000 al celor mai dinamici jucatori din Europa, implineste 15 ani. Compania de dezvoltare de software continua trendul ascendent si estimeaza o cifra de afaceri de 20 de milioane de Euro la finalul anului, o crestere cu 32% fata de 2019.
Cu clienti in 20 de tari pe 4 continente si cu peste 700 de proiecte de anvergura lansate in sectoare precum financiar, telecom, auto sau retail, Tremend si-a consolidat pozitia printre cei mai puternici jucatori din regiune. La baza acesteia stau relatiile de lunga durata cu clientii si parteneriatele incheiate cu liderii din industrie precum Microsoft, Salesforce sau Mastercard. Totodata, investitiile in R&D si dezvoltarea de solutii inovatoare incep sa aduca rezultate, iar directia va fi sustinuta si pe viitor in domenii precum Cloud, inteligenta artificiala (AI) si Customer Experience.
Astfel, pentru sectoarele orientate catre digitalizare, compania a lansat platforme competitive precum TORP, solutia de inrolare digitala cu aplicabilitate in domeniile financiar, telecom, educatie, sanatate si ObservED, care inlocuieste un supervizor in timpul examenelor scrise, bazandu-se pe datele biometrice ale participantilor. Totodata, echipa de specialisti software ai Tremend lucreaza la dezvoltarea proiectului de cercetare HumanoID. Acesta foloseste inteligenta artificiala pentru verificarea si validarea posesorului unui act de identitate prin compararea fotografiei din actul de identitate cu cea a persoanei care il detine, cu rol in aplicatiile de onboarding digital. Un alt proiect cercetare in care este implicata compania, alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea din Bucuresti, este Graphomaly, aplicatia pentru detectarea, tot prin inteligenta artificiala, a anomaliilor din tranzactiile financiare.
“Impreuna cu cei peste 400 de colegi construim sisteme care au la baza metodologii proprii pe care le perfectionam continuu, astfel incat sa aducem beneficii clientilor nostri, precum cresterea productivitatii si scaderea costurilor. Investitiile interne in R&D, lansarea Departamentului de Inovatie, sunt menite sa ne ajute partenerii sa gaseasca cele mai eficiente solutii si sa depaseasca usor provocarile cauzate de context”, precizeaza Marius Hanganu, Managing Partner, Tremend.
Pentru valorificarea oportunitatilor de business, compania de software a adaugat portofoliului clienti noi in ultimul an, precum Credex, Altex, Libra bank, First Bank, European Environment Agency etc.
Tremend a devenit, de asemenea, partener tehnologic al Comisiei Europene, fiind selectat pentru mai multe proiecte educationale si este lider de consortiu pentru EPALE, platforma electronica pentru educatia adultilor in Europa. In plus, este partenerul tehnologic pentru dezvoltarea platformei eTwinning a Comisiei Europene, care promoveaza colaborarea intre unitatile de invatamant din Europa, prin utilizarea tehnologiilor informatiei si a comunicatiilor si a preluat construirea platformei School Education Gateway, solutia online de educatie scolara a Comisiei Europene.
Adaptandu-se rapid noului context, echipa de specialisti software lucreaza in regim de telemunca nu numai din Bucuresti sau Brasov, orasele in care Tremend detine si centre de dezvoltare, ci si din Cluj, Craiova, Iasi, Suceava ori din SUA, Belgia si UK.
“Tremend implineste 15 ani si dorim sa le multumim colegilor si clientilor care ne insotesc in aceasta calatorie plina de provocari. Cea mai recenta provocare e chiar criza generata de Covid-19, in care facem tot ce putem pentru ca membrii echipei Tremend sa opereze in conditii optime de lucru. Cu fiecare proiect dezvoltat ne-am consolidat imaginea de partener de incredere in tehnologie, atat pentru clientii nostri locali cat si internationali, am pus accent pe inovatie, am adoptat tool-uri si tehnologii emergente pe care le-am integrat in solutiile noastre. In continuare, dorim sa sprijinim companiile in digitalizarea proceselor pentru o interactiune mai usoara cu clientii lor, dezvoltand solutii si produse noi”, mentioneaza Ioan Cocan, Managing Partner, Tremend.
In urmatoarea perioada, accentul va fi pus pe extinderea business-ului la nivel international in SUA, Marea Britanie si Germania. Focusul tot mai puternic va fi pe specializarea in domenii precum Financial Services, Public Services, Retail & Consumer, Telecom, Chip Design Verification si Semiconductors, astfel incat solutiile si produsele dezvoltate pe baza tehnologiilor emergente sa fie personalizate, in cel mai scurt timp, in functie de nevoile clientilor. Tremend devine astfel nu numai un jucator tehnologic, ci un consultant cu expertiza in mai multe industrii.
De asemenea, compania isi va concentra eforturile pe cresterea in domenii precum Customer Experience (CX), Cloud si AI, pe solutii care folosesc Magento si Salesforce, dar si pe dezvoltarea de framework-uri pentru aplicatii reutilizabile, folosind metodologii Agile.