Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului energiei si al automatizarii, a prezentat in cadrul Innovation Day Bucuresti o parte dintre solutiile sale EcoStruxure de eficientizare. Acestea sustin procesul de transformare digitala al unui mare numar de companii de top din diferite domenii.
"Solutiile noastre aduc transformarea digitala in spatii de productie, in cladiri comerciale, in retele de distributie a energiei electrice, in centre de date -oriunde este loc de eficientizare, iar experienta proiectelor derulate la nivel global in ultimii 5 ani ne arata ca economiile realizate in urma acestui proces duc la reduceri medii ale consumului de energie electrica de 24%, cu varfuri care ajung pana la 85% in randul marilor consumatori de energie. Aceste cifre sunt raspunsul cel mai bun la intrebarea daca merita ca o companie sa treaca printr-un proces de transformare digitala. Noua economie este una digitala, iar o companie nu are nicio sansa de dezvoltare pe termen lung daca nu ia parte la acest proces", a declarat Marius Persinaru, Country President Schneider Electric Romania & Republica Moldova.
Alte beneficii rezultate in urma sintetizarii datelor din proiectele implementate de Schneider Electric sunt o reducere medie cu 35% a cheltuielilor de capital si optimizarea timpului angajatilor, precum si o productivitate mai mare cu pana la 50%, in domeniul aplicatiilor industriale.
Arhitectura digitala Schneider Electric EcoStruxure valorifica cele mai noi dezvoltari din IoT, mobilitate, cloud, securitate cibernetica, pentru a conecta produse, aplicatii si servicii si a genera date analitice, care au ca scop eficienta pe toate planurile. Solutia EcoStruxure poate fi implementata in cladiri, centre de date, infrastructura si diferite sectoare industriale.
Solutiile expuse in cadrul Innovation Day Bucuresti
Solutia EcoStruxure Machine este un exemplu de arhitectura specifica liniilor de productie industriale, compusa din echipamente conectate la Cloud, care permit utilizatorului sa primeasca recomandari cu ajutorul aplicatiilor specializate de analiza si statistica, fie la nivel de management, fie la nivel de serviciu mentenanta.
Acestea sunt actiuni necesare pentru a aduce beneficii importante, cum ar fi: economii de energie sau materie prima; scurtarea timpului de productie; reducerea timpului de oprire; mentenanta in timp real, predictiva si preventiva; training on-the-job in fata liniei de productie.
Solutia de realitate augmentata (AOA) a fost proiectata pentru a prezenta utilizatorului orice informatie cu privire la echipamentul din fata sa: diverse valori electrice si termice, stare/ tip echipament, manualul de utilizare a echipamentului, instructiuni - text sau video - despre cum poate fi acesta operat sau inlocuit.
IoT Box este un produs revolutionar, creat special de Schneider Electric pentru a conecta la Cloud orice echipament clasic, apartinand Schneider Electric sau unei terte parti, care nu a fost prevazut cu o conexiune la nivelul superior. Acesta colecteaza date care controleaza echipamentele conectate si le transfera apoi catre tableta, prin intermediul unui router WiFi.
IoT Box este un produs revolutionar, creat special de Schneider Electric pentru a conecta la Cloud orice echipament clasic, apartinand Schneider Electric sau unei terte parti, care nu a fost prevazut cu o conexiune la nivelul superior. Acesta colecteaza date care controleaza echipamentele conectate si le transfera apoi catre tableta, prin intermediul unui router WiFi.
Ecostruxure Building este solutia Schneider Electric care conecteaza intr-un mod sigur sistemele hardware, software, platformele cloud si aplicatiile mobile. Implementarea sa asigura functionarea eficienta a cladirilor, optimizarea confortului si a productivitatii.
EcoStruxure Power permite optimizarea activitatii de mentenanta prin urmarirea simpla si eficienta a operatiunilor, a starilor de functionare si a consumurilor energetice aferente, atatpentru aplicatii mici si medii, cat si pentru cele mari, de importanta critica. Sistemul masoara continuu parametrii electrici din reteaua de distributie, ajutand echipele de mentenanta sa analizeze, sa remedieze si sa ia decizii referitoare la sistemul de distributie electrica. Software-ul colecteaza automat datele din reteaua electrica si le prezinta intr-o forma usor de interpretat, prin intermediul interfetei web.
Ecostruxure Grid, solutia IoT pentru tablouri electrice de medie tensiune permite monitorizarea conditiilor de mediu si a starii lor operationale. Printr-o singura platforma automatizata se monitorizeaza si controleaza posturile de transformare, cu scopul cresterii performantei retelei electrice de medie tensiune.
Ecostruxure IT introduce un nou etalon in modul in care profesionistii IT si cei care administreaza centre de date monitorizeaza si gestioneaza infrastructura critica IT atat on-site, cat si in cloud sau „at the edge”. Platforma poate face recomandari ce pot fi implementate in timp real, pentru a optimiza performanta infrastructurii si a reduce riscurile.
Proiecte de referinta
La nivel global, solutiile Schneider Electric au sustinut digitalizarea si eficientizarea managementului energiei intr-o multitudine de proiecte, printre care: sediul Deloitte din Amsterdam - cea mai sustenabila cladire din lume, hotelul Marriott din China, stadionul Tottenham din Londra, compania multinationala de energie Enel sau Lidl Finlanda.
Printre proiectele de eficientizare energetica derulate de Schneider Electric si partenerii sai in Romania se afla centrul de afaceri Binarium din Cluj-Napoca, care a primit calificativul Outstanding in evaluarea realizata pe baza criteriilor standardului international BREEAM, cladirea de birouri The Bridge 1, din Bucuresti, dar si multe fabrici din diferite domenii.