RO EN
Coșul este gol

SCHNEIDER ELECTRIC: Noile cladiri integreaza tot mai multe tehnologii digitale

Sectorul constructiilor de cladiri este, in continuare, unul dintre cele mai deschise la solutii de automatizare si digitalizare de pe piata din Romania. Multi dintre dezvoltatorii care activeaza in acest domeniu au inteles ca isi pot reduce costurile si se pot diferentia cu beneficii semnificative in fata viitorilor chiriasi sau proprietari, investind in eficientizarea cladirilor de birouri sau rezidentiale. Potrivit datelor companiei Schneider Electric, lider in furnizarea de solutii pentru transformarea digitala, pentru managementul energiei si de automatizari, realitatea augmentata isi pune deja amprenta asupra sectorului de constructii, transformand modul in care dezvoltatorii isi proiecteaza si construiesc proiectele, iar aceasta tendinta va continua sa creasca in urmatorii ani. De asemenea, soft-urile care permit colectarea de date in timp real, pentru a lua cele mai bune decizii legate de managementul cladirilor vor influenta din ce in ce mai mult domeniul constructiilor.
"Lucram cu numeroase companii din domeniul constructiilor, prin intermediul partenerilor locali. De exemplu, printre proiectele din Romania care au folosit sistemele noastre de BMS (Building Management System) EcoStruxure Building, au fost cladirea de birouri The Bridge 1, certificata cu cel mai mare punctaj din Romania in sistem Leed Platinum, sau cladirea Binarium, din Cluj-Napoca, care a primit calificativul Outstanding in evaluarea realizata pe baza criteriilor standardului international BREEAM. Cele mai recente proiecte sunt noul sediu al unei importante retele private de sanatate si un nou centru de business din Bucuresti. De regula, solutiile BMS implementate controleaza si monitorizeaza o multitudine de echipamente si sisteme: cel de climatizare, sistemul electric, contoarele de energie electrica si de apa, iluminatul exterior, si, acolo unde este cazul, statiile de incarcare pentru masini electrice", a precizat Monica Bucurescu, inginer de vanzari BMS, la Schneider Electric Romania.
 
Solutii EcoStruxure pentru eficientizare si control
Compania livreaza la nivel national solutiile EcoStruxure Building, pentru eficientizarea cladirilor si cresterea gradul de confort al ocupantilor. Unele dintre elementele componente introduse relativ recent in EcoStruxure Building sunt EcoStruxure Building Advisor, EcoStruxure Building Operations 3.0, SmartX IP Controllers si SmartX Living Space Sensors, disponibile si in Romania.
Potrivit datelor companiei, EcoStruxure Building Advisor include o multime de date, care contribuie la luarea celor mai bune decizii pentru reducerea cheltuielilor operationale si sporirea confortului pentru ocupanti. EcoStruxure Building Operations 3.0 aduce mai multa flexibilitate, permitand folosirea pe dispozitive mobile, in timp ce SmartX IP Controllers si SmartX Living Space Sensors valorifica standardele din domeniu si protocoalele deschise, bazate pe IP, aducand o crestere de 30% a eficientei. 
"Urmarim sa promovam, in continuare, solutiile noastre pe segmentul de cladiri si sa ne consolidam prezenta in domeniu prin intermediul partenerilor nostri din toata tara. In perioada urmatoare vom lansa pe piata solutia de iluminat de siguranta ExiWay DiCube, un sistem comunicant ce se poate integra in EcoStruxure Building", a mai spus Monica Bucurescu.
***
EcoStruxure este arhitectura si platforma deschisa, interoperabila si conectata la IoT de la Schneider Electric. Sistemul foloseste cele mai recente tehnologii din IoT - mobilitate, senzori, cloud, analytics si securitate cibernetica - pentru a livra inovatie: produse conectate, tehnologii pentru edge, aplicatii, analytics si servicii. Platforma EcoStruxure a fost implementata in peste 480.000 de situri, cu ajutorul a peste 20.000 de integratori de sisteme si conectand mai mult de 1,6 milioane de echipamente, gestionate prin intermediul a peste 40 de servicii digitale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter