RO EN
Coșul este gol

INNOCONSTRUCT 2023: Digitalizarea constructiilor, cat de mult si cat de repede?

In intervalul 18 – 19 mai a.c., la centrul de evenimente din cadrul complexului Pullman World Trade Center, din Bucuresti, a avut loc cea de-a treia editie a conferintei internationale despre inovatie in domeniul constructiilor InnoConstruct, derulata sub mottoul ”How digital, how fast?”. Cei peste 200 de experti prezenti au asistat, timp de doua zile, la un veritabil maraton informational, care le-a dat ocazia de a afla noutati despre stadiul transformarii digitale din sector, precum si despre cele mai recente dezvoltari tehnologice puse la dispozitie de furnizorii de solutii software si hardware. 
In cuvantul sau de deschidere, Cristian Erbasu, presedinte al clusterului TEC (Technology Enabled Construction) care este organizatorul evenimentului, s-a referit pe scurt la stadiul actual al digitalizarii si la importanta accelerarii acestui proces, considerat a fi vital pentru viitorul constructiilor. „Este o cerere in continua crestere pentru automatizare, robotica si inovare. Din fericire, in Romania beneficiem de o dezvoltare destul de puternica pe toate componentele industriei – autostrazi, drumuri, cladiri, reabilitari etc. O serie de proiecte sustinute de investitii solide sunt in plina desfasurare si de aceea este necesara demararea unei campanii de constientizare si de educare a publicului si a societatii, urmata de o serioasa specializare a personalului, absolut necesara pentru implementarea sistemelor digitale. Revolutia tehnica a constructiilor are capacitatea de a oferi o solutie actualei probleme a lipsei fortei de munca, pentru a facilita realizarea lucrarilor in timp util si la cea mai inalta calitate, de asemenea asigurand majorarea productivitatii si profitabilitatii santierelor”. 
 
 
Rodica Lupu, director al clusterului TEC a subliniat ca ”dialogul deschis este primul pas in procesul de incurajare a transformarii digitale. Segmentul constructiilor, unul dintre cele mai slab digitalizate din Europa, se afla la un punct de cotitura a caii catre eficientizare energetica, crestere a sustenabilitatii cladirilor si infrastructurii, dezvoltare a conceptului oraselor inteligente si, mai mult decat orice, catre actualizarea modului de actiune in vederea atingerii obiectivelor de transformare a mediului construit ... Nu este numai necesara, ci si obligatorie utilizarea tuturor resurselor disponibile pentru a face pasi inainte pe acest drum”. 
 
 
De asemenea, editia a treia  Inno Construct s-a bucurat de prezenta ministrului Sebastian Buduruja, detinatorul portofoliului Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, care la randul sau a salutat initiativa organizarii unei astfel de reuniuni profesionale. In continuare, cei prezenti au asistat la prezentari interesante sustinute de o serie de profesionisti, cum ar fi Octavian Georgescu – partener la Voicu, Georgescu si Asociatii, Cristian Onofrei – membru Cluster TEC si specialist Saidel Engineering, Paul Swaddle – sef al departamentului de solutii tehnice din cadrul NBS, Robert Podaru – CEO Leviatan Design si Ubitech Constructii, Calin Gruia – Autodesk, Luminita Popescu – director general Man & Machine Romania, Tiberiu Visan – director general Popp & Asociatii, Suzanne Schachinger – AllPlanl, Zoltan Plosz – Reflex Software, Romina Posea – Leviatan Design, Radu Zamfir – Total Soft, Daniel Ungureanu – Eurosurvey, Adil Chbabi – Sixense, Catalin Lungu – presedinte OAER, Stefan Constantinescu – BIMTech etc. In cea de-a doua zi a evenimentului au fost organizate patru mese rotunde, unde au fost dezbatute subiecte precum: digitalizarea companiilor de constructii, clasificarea sistemelor si standardizarea, economia circulara si viitorul profesiilor. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter