RO EN
Coșul este gol

ALFA SOFTWARE: Sistemele ERP reduc costurile operationale ale firmelor cu 22%

Pentru companiile medii si mari digitalizarea si automatizarea nu mai reprezinta simple optiuni, ci devin masuri necesare mentinerii intr-o piata tot mai competitiva. O buna parte a acestor doua aspecte este asigurata de o solutie ERP.
Un astfel de sistem este una dintre cele mai importante investitii pe care un business va fi nevoit sa le faca. El nu reprezinta insa doar o decizie financiara majora, ci si un aspect care poate avea impact asupra tuturor proceselor unei afaceri. Printre acestea se numara resursele umane, contabilitatea, productia, marketing-ul si multe altele. Astfel, sistemele actuale au o complexitate ridicata si acopera toate functiile unei companii, fara a se rezuma doar la fluxurile de back-office ale acesteia.
Piata solutiilor ERP este in prezent intr-o continua crestere, statisticile actuale confirmand acest fapt. In continuare, vom expune cateva dintre cele mai importante, care releva importanta unui ERP pentru compania ta.
1. 81% dintre business-urile medii si mari au implementat deja un sistem ERP sau se afla in prezent in procesul de implementare, conform unui raport Panorama din 2017. Aceasta cifra arata constientizarea nevoii de evolutie a organizatiilor si necesitatea trecerii printr-un proces care modifica fundamental fluxurile lor in scopul pozitionarii in dreptul sau inaintea concurentei.
2. 95% dintre companii au raportat o imbunatatire a functionarii lor generale in urma integrarii unui ERP. Rezultatele redefinirii activitatilor pe baza unui astfel de sistem apar in scurt timp si in cele mai multe dintre cazuri. O implementare de succes a unei solutii adaptate nevoilor de business garanteaza cresterea eficientei si a productivitatii. Chiar daca aceasta se poate intinde pe un timp indelungat, rezultatele sale finale justifica relevanta sa. Companiile beneficiaza de pe urma functionalitatilor avansate pe care sistemele ERP le ofera, printre care analiza predictiva, BI, instrumentele eCommerce si multe altele.
3. Conform unui raport Aberdeen Group, solutiile ERP moderne cresc cu pana la 24% procentul livrarii produselor la timp datorita eficientizarii productivitatii, a urmaririi comenzilor si a luarii deciziilor. Mai mult, cu ajutorul unui astfel de sistem distribuitorii livreaza produsele la timp in 97% din cazuri. In acest fel, pentru companiile din retail si distributie, ERP-ul asigura cu succes managementul tuturor activitatilor, dezvoltand in acelasi timp si controlul cash flow-ului. Orice produs poate fi urmarit in toate stadiile sale, de la plecarea in depozit pana la ajungerea pe raft. In acest fel este imbunatatit si gradul de satisfactie a clientilor, crescand si gradul lor de retentie.
4. Acelasi raport arata faptul ca sistemele ERP care ofera date precise, in timp real, in legatura cu operatiunile de zi cu zi, ajuta companiile sa-si reduca costurile operationale cu 22% si cele administrative cu 17%. Procesele nu sunt indeplinite astfel doar intr-un timp mai scurt, ci si cu costuri mai mici, acesta reprezentand astfel un dublu beneficiu pentru un business.
5. La nivel local, piata ERP din Romania a crescut in perioada 2016-2019 cu aproximativ 7 milioane de dolari, conform unui studiu Statista. Aceasta evolutie releva procesul de maturizare prin care companiile trec in prezent, unul dintre aspectele sale fiind legat de integrarea unui sistem ERP. Cel din urma ofera business-urilor locale un avantaj competitiv in piata, crescand eficienta functionarii acestora si ajutandu-le sa se delimiteze de competitori.
Acestea sunt doar cateva dintre statisticile care scot in evidenta importanta utilizarii unui sistem ERP in cadrul companiilor medii si mari. Ele expun, la nivel general, beneficiile aduse de o astfel de solutie. Exista insa nenumarate avantaje pentru fiecare industrie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter