Fundatia BricoDépôt a incheiat etapa de evaluare a proiectelor inscrise la cea de-a treia editie a campaniei de finantare „Casele bune schimba vieti”. Cinci proiecte vor primi finantare de cate 50.000 de lei pentru imbunatatirea calitatii conditiilor de locuit ale comunitatilor vulnerabile: Fundatia Habitat for Humanity Romania, Fundatia Hospice Casa Sperantei, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald, SOS Satele Copiilor si Asociatia HERCULES. In plus, Brico Dépôt Romania ofera suplimentar o donatie in produse din magazinele sale, in valoare totala de 25.000 de lei.
„In Romania inca exista multe comunitati vulnerabile, cu familii care locuiesc in medii precare sau insuficient salubrizate. Case mici, camere inghesuite, fara caldura sau electricitate. Sunt unitati de spitalizare care necesita renovari ale cladirilor in care primesc pacientii si familii intregi ai caror copii au nevoie sa beneficieze de educatie si consiliere, in cadrul centrelor comunitare din intreaga tara. Ne-am asumat implicarea pe termen lung si am pornit la drum cu dorinta de a construi parteneriate cu organizatiile non-guvernamentale, astfel incat sa sprijinim imbunatatirea conditiilor de locuit, a calitatii si a sigurantei vietii, in comunitati dezavantajate din Romania”, spune Adela Smeu, CEO Brico Dépôt Romania.
3.950 de beneficiari directi si indirecti sustinuti prin campania de anul acesta
Juriul, format din cinci membri ai Echipei de Leadership si Management a Brico Dépôt Romania, a selectat proiectele castigatoare bazandu-se pe principii de transparenta si echitate si luand in considerare: relevanta proiectelor fata de obiectivele campaniei de finantare, urgenta nevoilor prezentate, impactul proiectelor in comunitatile defavorizate, dar si gradul de vulnerabilitate a comunitatilor carora se adreseaza. Au contat, de asemenea, criterii precum integritatea si buna reputatie a organizatiilor neguvernamentale care au trimis propuneri de proiecte, cat si angajamentul pe care acestea si-l asuma, pe termen lung.
Cele cinci proiecte castigatoare sunt:
- Habitat for Humanity Romania pentru sustinerea programului Hope Build, in cadrul caruia se vor construi in regim accelerat 40 de case in sistem duplex pentru familii din comunitati vulnerabile din judetele Constanta, Valcea, Bacau si Iasi. Beneficiarii programului sunt familii cu posibilitati financiare reduse, care locuiesc in prezent in incaperi supraaglomerate, alaturi de rudele lor sau/si in case improvizate.
- Fundatia Hospice Casa Sperantei pentru lucrarile de renovare si inlocuire a usilor unitatii de spitalizare HOSPICE Casa Sperantei din Brasov - prima unitate de spitalizare din Romania dedicata ingrijirii holistice a pacientilor incurabili. Renovarea spitalului va permite Fundatiei sa-si continue misiunea de a imbunatati calitatea vietii pacientilor adulti cu afectiuni oncologice in stadii avansate si mobilitate redusa, insotita de consilierea familiilor.
- Fundatia pentru Copii Ronald McDonald pentru proiectul „Adopta o Camera in Casa Ronald McDonald din Bucuresti”. Timp de un an, Fundatia va asigura cazare pentru familiile copiilor internati, mese calde si pachete de bun venit cu produse de prima necesitate (igiena personala, lenjerie de pat, prosoape, scutece), precum si servicii de consiliere psihologica, conectare, sprijin reciproc si de specialitate pentru familiile pacientilor.
- SOS Satele Copiilor - pentru sustinerea programului de interventie integrata in comunitatile vulnerabile din cadrul judetelor Bacau si Sibiu. Familiile sunt cuprinse in programul SOS de prevenire a separarii copiilor de parinti si vor beneficia de suport pentru intarirea familiei, de conditii decente si sigure de trai, precum si de acces la educatie. De asemenea, patru familii vor primi ajutor in renovarea casei, iar copiii din programul SOS Sibiu vor avea conditii mai bune pentru activitatile educative zilnice, care se desfasoara in cladirea Gradinitei SOS din programul SOS Sibiu.
- Asociatia HERCULES - pentru renovarea centrului de zi Hercules din localitatea Costesti, Judetul Arges. In urma lucrarilor, centrul comunitar recent inundat isi va putea relua activitatile, oferind beneficiarilor din comunitate suport educational, mese calde in cadrul cantinei unitatii, ajutor material, suport psihologic profesional si consiliere parentala, servicii medicale de baza, activitati recreative cat si de mentorat pentru copii din partea varstnicilor inclusi in program.
„Inca de la inceputul acestui program am reusit sa sustinem peste 20 de proiecte in comunitatile vulnerabile din Romania, sa le asiguram copiilor si familiilor un spatiu sigur in care sa locuiasca, sa invete si sa isi desfasoare activitatile. Suntem in directia buna, organizatiile care se inscriu rezoneaza cu obiectivul nostru si ne bazam pe faptul ca dorinta de a contribui la dezvoltarea comunitatilor defavorizate ne va ghida in continuare sa facem din ce in ce mai mult bine in Romania”, spune Catalin Mazilu, Director Operatiuni, Brico Dépôt Romania si Membru in Consiliul Director al Fundatiei BricoDépôt.
De la debutul campaniei „Casele Bune Schimba Vieti”, compania, impreuna cu Fundatia BricoDépôt au alocat peste 850.000 lei in bani si in materiale de constructii si a sprijinit peste 11.250 de beneficiari directi si indirecti. Astfel, Fundatia BricoDépôt Romania isi continua misiunea de a sustine proiecte de imbunatatire a conditiilor de locuit, a calitatii si a sigurantei vietii, in comunitati dezavantajate din Romania.