RO EN
Coșul este gol

Cseke Attila la INNOCONSTRUCT: Am introdus avizul unic pe piata de constructii

”Ministerul Dezvoltarii, pentru prima data in zeci de ani, a elaborat o legislatie moderna si fara birocratie inutila in domeniul constructiilor. Ministerul asigura si reglementarile necesare pentru continuarea si finalizarea investitiilor publice”, a afirmat Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, care a participat, astazi, la cea de-a doua editie a Conferintei internationale INNOCONSTRUCT.
Regimul constructiilor si reglementarile pentru planificarea oraselor si a localitatilor erau vechi de 30 de ani si ingreunau procesul de dezvoltare. Ministerul Dezvoltarii a elaborat un singur cod legislativ pentru constructii, urbanism si amenajarea teritoriului, care va inlocui cele 10 legi in vigoare, a explicat, la eveniment, Cseke Attila.
Baza legislativa care guverneaza amenajarea teritoriului, urbanismul si constructiile reprezinta o prioritate pentru minister, in vederea eficientizarii demersurilor pentru aprobarea documentatiilor de urbanism, autorizarea lucrarilor in constructii si digitalizarea proceselor de avizare si autorizare, a spus ministrul.
”Prin Codul Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor, se introduce avizul unic, prin care ajutam beneficiarii sa depuna intr-un singur loc documentatiile pentru avize, desfiintand, in acest fel, multitudinea de avize care expirau in timp ce erau emise celelalte si simplificand considerabil procesul de avizare”, a mai spus ministrul dezvoltarii.
Ministrul a anuntat: Romania a fost printre primele tari din Europa care a propus o solutie pentru cresterea materialelor de constructii in functie de statisticile oficiale ale Institutului National de Statistica.
Totodata, Ministerul Dezvoltarii a propus si o solutie, adoptata de Guvern, care permite ajustarea valorilor din contractele de investitii publice: ”Astfel, cu un buget de 1,77 miliarde de lei, asiguram continuarea investitiilor si evitam cresterea ratei somajului”, a subliniat ministrul Cseke Attila.
Lucrarile publice finantate din fonduri europene sunt, de asemenea, vizate de masurile adoptate de catre Guvern prin OUG nr. 64/2022 in acest sens, a conchis ministrul.
“Guvernul a adoptat trei reglementari normative pentru a asigura continuarea investitiilor prin ajustarea contractelor publice. Sectorul constructiilor este extrem de important pentru dezvoltarea comunitatilor locale si a Romaniei si il tratam ca atare”, a aratat ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter