RO EN
Coșul este gol

ORADEA: Aprobare documentatie pentru investitii de peste 21 milioane lei

In cadrul unei sedinte a Consiliului Local, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate al obiectivului de investitii "Coridor verde din strada Barcaului din municipiul Oradea, judetul Bihor", care va fi depus spre finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 - Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.
Asa cum s-a anuntat anterior, Primaria Oradea intentioneaza sa amenajeze pe strada Barcaului o zona de agrement, care ar urma sa devina coridorul verde al cartierului Iosia, cu zone de relaxare si de petrecere a timpului liber. Una dintre zonele identificate ca zone semiindustriale degradate este coridorul creat de cele doua laturi ale strazii Barcaului, intre drumul de centura si str. Onestilor. Se doreste infiintarea in acest perimetru a unui parc public atractiv in cartierul Iosia, dotat cu terenuri de sport, spatii de joaca si educatie ecologica destinate atat locuitorilor zonei, cat si celor aflati in trecere.
Valoarea investitiei este de 10.428.358,50 lei, iar durata de executie va fi de 6 luni. In cadrul acestei investitii sunt vizate reconversia functionala si reutilizarea unor terenuri abandonate si neutilizate din interiorul municipiului si transformarea lor in zone de agrement si petrecere a timpului liber.
S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea zidurilor cetatii oradea
De asemenea, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici in vederea realizarii investitiei „Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea in vederea introducerii in circuitul turistic Cetatea Oradea - Centru multicultural si multiconfesional European - Etapa III. Consolidarea si restaurarea zidurilor Bastioanelor Ciunt si Bethlen, respectiv a curtinei nordice si vestice".
Obiectivul proiectului este punerea in valoare a monumentului istoric Cetatea Oradea, cresterea reprezentativitatii si vizibilitatii acesteia prin includerea in viata socio-culturala a comunitatii, ca un important pilon al turismului oradean, cu arie de actiune regional-nationala si internationala.
Intre anii 2007-2016, cladirile cetatii au fost incluse in doua mari proiecte, acestea vizand exclusiv cladirile din interiorul cetatii, nu si constructiile cetatii bastionare propriu-zise.
Prezentul proiect in faza Proiectului tehnic isi propune reabilitarea si refunctionalizarea urmatoarelor constructii din componenta Cetatii Oradea:
- Corpul F: parter - sala multifunctionala cu garderoba (conferinte, expozitii, etc.) si subsol - spatiu expozitional si grupuri sanitare;
- Bastioanele Ciunt si Bethlen;
- Zidurile de incinta - curtina nordica cuprinsa intre Bastioanele Aurit si Ciunt si cea vestica cuprinsa intre Bastioanele Ciunt si Bethlen.
Suprafata totala construita a constructiilor supuse interventiilor de restaurare in actuala etapa este de 7.759,9 mp.
In cazul bastioanelor si curtinelor, propunerile de interventii au in vedere urmatoarele:
- Realizarea unor zidarii si finisaje de protectie din caramida dublu presata;
- Consolidarea zidariilor;
- Lucrari de conservare, restaurare si completare a unor elemente de piatra;
- Curatirea suprafetelor parietale din caramida si piatra;
- Rostuirea suprafetelor parietale din caramida si piatra;
- Hidrofobizarea suprafetelor parietale din caramida si piatra;
- Punerea in valoare a cazematei nord-vestice a bastionului Bethlen;
- Punerea in valoare a grajdului adosat cazematei nord-vestice a bastionului Bethlen;
- Amenajarea platformei bastionului Bethlen cu spatii verzi si alei, respectiv un sistem de irigatii;
- Completarea drumului de rond si a parapetului bastionului Ciunt;
- Protejarea coronamentului zidariilor cu metoda „soft wall capping".
In ceea ce priveste Corpul F al cetatii, lucrarile propuse sunt: reabilitarea elementelor de structura existente, refacerea planseului, sarpantei, respectiv invelitorii cladirii, refacerea tuturor finisajelor si tamplariilor interioare si exterioare, refunctionalizarea si recompartimentarea cladirii, precum si realizarea instalatiei sanitare, incalzire-racire, ventilatii si electrice.
Valoarea totala a investitiei este de 10.463,838 lei (2.244,736 euro), fara TVA iar durata de realizare este de 30 de luni. Investitia va fi finantata in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitie 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural, apelul de proiecte POR/2018/5/5.1/7 regiuni/proiecte nefinalizate si din surse proprii bugetare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter