RO EN
Coșul este gol

GUVERNUL analizeaza noi modificari ale legislatiei achizitiilor din infrastructura

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu si ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, au avut astazi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu o delegatie a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Cu acest prilej, vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a comunicat reprezentantilor BERD masurile concrete pe care Guvernul intentioneaza sa le ia in special pentru transparentizarea sistemului de licitatii, dar si in privinta unei eventuale modificari a legislatiei, astfel incat institutiile finantatoare internationale sa poata participa la licitatiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderenta in domeniul infrastructurii.
"Romania are proiecte blocate de peste 3-5 ani si a devenit o traditie a unor companii de a crea aceste blocaje. Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD si a Bancii Mondiale. Marea problema pana acum a fost sistemul de licitatie si legislatia din aceasta zona, pe care incercam sa o facem mai fluida", a declarat viceprim-ministrul Marcel Ciolacu.
In ceea ce priveste proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se afla in prezent la Ministerul Finantelor, viceprim-ministrul a precizat ca, la sfarsitul saptamanii viitoare, va fi definitivata forma finala si va fi transmisa spre consultare partenerilor internationali.
La randul sau, ministrul Finantelor, Ionut Misa, a solicitat reprezentantilor BERD o reevaluare a dobanzilor si a conditiilor de acordare a creditelor pentru Romania.
Reprezentantii BERD si-au exprimat dorinta de a continua angajamentele existente in Romania in domeniul pietei de capital si in cel al infrastructurii, dar si de a finanta proiecte in noi sectoare, cum ar fi cel al irigatiilor sau al turismului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter