RO EN
Coșul este gol

FINANTARE de 73 milioane lei pentru investitii in proiecte de mobilitate si educatie

Peste 72,8 milioane de lei vor fi investiti, prin Programul Operational Regional 2014-2020, pentru sprijinirea dezvoltarii urbane durabile si pentru modernizarea infrastructurii educationale din judetul Bistrita-Nasaud. Contractele de finantare au fost semnate astazi, 24 mai, la Bistrita si Sangeorz-Bai, de catre viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, si vizeaza:
a) realizarea unui centru intermodal de transport public in municipiul Bistrita, in vederea reducerii emisiilor de carbon, prin:
- realizarea unei statii de transport public sub forma unei platforme supraterane peste calea ferata, pentru transportul public local;
- reabilitarea/modernizarea infrastructurii rutiere (cu statut de strada urbana) utilizate prioritar de transportul public de calatori.
b) amenajarea unei retele coerente de piste/trasee pentru biciclete in municipiul Bistrita, prin:
- realizarea a 26 km de piste de ciclisti, semnalizate corespunzator, pe 28 de strazi din municipiu;
- instalarea a 7 statii functionale de inchiriere de biciclete (dintre care 2 vor fi dotate inclusiv cu biciclete electrice), care au in componenta terminale inteligente, statii anologice/inteligente de andocare;
- achizitionarea a 175 de biciclete inteligente functionale.
c) construirea si dotarea unei gradinite in orasul Sangeorz-Bai, pentru 80 de copii;
d) construirea unei scoli gimnaziale (P+1E cu 9 sali de clasa si anexe) in Sangeorz-Bai, pentru 109 elevi.
„Dupa 32 de judete strabatute in 3 luni de mandat, era timpul sa va dau intalnire in Sangeorz-Bai, orasul din sufletul meu! Si ma bucur ca semnam aici doua proiecte importante pentru copiii nostri, pentru educatia si viitorul lor! Pentru ca, investind in educatia copiilor, investim in viitorul acestei tari! Ne-am asumat prin Programul de Guvernare 2018-2020 sa contribuim la modernizarea procesului educational si iata ca ne tinem de cuvant: atat prin fonduri europene, cat si prin fonduri guvernamentale, construim, modernizam si dotam crese, gradinite, scoli, licee, institutii de invatamant superior, camine studentesti si vom continua sa facem acest lucru pana cand toate unitatile de invatamant vor beneficia de conditii civilizate pentru pregatirea copiilor nostri!”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter