RO EN
Coșul este gol

CJ IASI va reabilita doua muzee cu peste 10 milioane de lei

Valoarea proiectului privind restaurarea Muzeului ”Vasile Pogor” este de 6.525.336,00 lei, iar asistenta financiara nerambursabila este de 6.393.779,70 lei. Consiliul Judetean va contribui in cadrul proiectului cu suma de 131 556,30 lei. Valoarea proiectului privind restaurarea Muzeului ”Sfantul Ierarh Dosoftei Mitropolitul” este de 3 670,826,46 lei , asistenta financiara nerembursabila este 3597 060 ,07 lei iar contributia proprie a C.J. este de 72 766,39 lei.
”Casa Dosoftei” necesita interventii la pereti, atat la interior cat si la exterior. Piatra aflata in structura acestora se macina si se deterioreaza continuu, rezultand un praf care se depune pe exponatele de o inestimabila valoare.
Este nevoie si de refacerea completa a instalatiei termice, cladirea fiind acum deservita de o centrala termica veche, electrica, incompatibila cu necesitatile unui spatiu muzeal amplu si care adaposteste valori mari de patrimoniu. De asemenea, se impun dotari si modernizari in ceea ce priveste expozitia permanenta.
Cladirea Muzeului ”Vasile Pogor” prezinta zone afectate de infiltratiile de apa atat din subsol cat si din tavan. Aici, sunt necesare interventii la fundatia cladirii, la pereti, la acoperis si jgheaburile de scurgere a apei. Trebuie refacute complet instalatiile electrice si termice, cladirea nefiind izolata termic. Muzeul “Vasile Pogor este sediul central al muzeelor literare iesene. Cladirea a fost construita de vornicul Vasile Pogor, in anul 1850, pe temeliile vechilor case Coroi si Cerchez. Aici a fost fondata, dupa anul 1863, Societatea „Junimea”, precum si revista „Convorbiri literare”, in anul 1867.
In cazul ambelor obiective este necesara dotarea cu sisteme de supraveghere si asigurare antiefractie si antiincendiu in toate incaperile (in functie de noile cerinte ale ISU), refacerea iluminatului interior si sistem de iluminat exterior. Pentru informatii suplimentare, www.icc.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter