RO EN
Coșul este gol

ARGES: Finantare de 21 de milioane de lei pentru restaurarea Muzeului Judetean

Unitatea Administrativ-Teritoriala Judetul Arges, in parteneriat cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, in calitate de beneficiari, au depus prin aplicatia electronica MySMIS cererea de finantare a carei valoare totala este de 21.462.319,75 lei, din care 18.242.971,79 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 2.790.101,56 lei sunt fonduri din bugetul de stat, iar 429.246,40 lei reprezinta valoarea cofinantarii beneficiarului.
Prin reabilitarea, consolidarea si conservarea Muzeului Judetean Arges se urmareste imbunatatirea obiectivului turistic - monument istoric de categoria A. Totodata, cu sprijinul financiar nerambursabil obtinut prin acest proiect, ce are o durata de implementare de 44 de luni, dupa momentul semnarii contractului, se doreste cresterea gradului de expunere a muzeului dupa finalizarea lucrarilor de interventii, prin digitizarea acestuia, precum si cresterea numarului de turisti cu minim 1.350 de vizitatori.
Muzeul Judetean Arges este institutia muzeala argeseana proeminenta care tezaurizeaza colectii de obiecte remarcabile spre ilustrarea civilizatiei argesene si romanesti. Muzeul, amplasat in str. Armand Calinescu nr. 44 din municipiul Pitesti, este gazduit in cladirea fostei prefecturi a judetului Arges, edificiu neoclasic impozant, datand din 1898 - 1899. Din 1998 s-au adaugat noi cladiri destinate desfasurarii activitatii muzeului. Din anul 1977, Muzeul Judetean Arges este prima institutie muzeala romaneasca si Sud-Est europeana, ale carei obiective si resurse sunt dedicate raspandirii informatiilor necesare conservarii mediului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter