RO EN
Coșul este gol

ARCHÉ: Planul de actiuni pentru Cazinoul din Constanta, pana la finalul anului

Primarul municipiului Constanta, domnul Decebal Fagadau, reprezentantii Asociatiei ARCHÉ si ai festivalului Neversea au sustinut o conferinta de presa in cadrul careia a fost anuntata includerea Cazinoului din Constanta pe lista celor mai periclitate 7 situri de patrimoniu din Europa, ca urmare a unui proces international de selectie. Includerea in programul 7 Most Endangered a venit la nominalizarea Asociatiei ARCHÉ si reprezinta o oportunitate deosebita pentru aceasta cladire istorica. Astfel, ea a fost recunoscuta ca o valoare pentru intreaga Europa. In urmatoarele luni, experti din partea Europa Nostra si Institutului Bancii Europene de Investitii vor vizita Cazinoul si se vor intalni cu decidentii-cheie. Ulterior, echipele pluridisciplinare vor oferi recomandari tehnice, vor identifica alte posibile surse de finantare si vor mobiliza sprijin pentru salvarea monumentului. Pana la finalul anului, specialistii vor formula un plan fezabil de actiuni.
In cadrul conferintei, primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, si-a exprimat dorinta ca pana in luna noiembrie, procesul de conservare a cladirii Cazinoului sa fie finalizat. Primarul municipiului Constanta a subliniat faptul ca acest proces este responsabilitatea municipalitatii, care raspunde in acest fel dorintei comunitatii de a acorda o atentie deosebita Cazinoului din Constanta.
Decebal Fagadau, primarul municipiului Constanta: „Primaria municipiului Constanta isi asuma ca pana in data de 14 noiembrie cladirea Cazinoului sa fie conservata. Acest demers vine si in urma aplicarii unui chestionar de sondare a opiniei publice constantene cu privire la procesul de reabilitare a monumentului si destinatia socio-culturala pe care o va avea acesta“.
Procesului demarat de Primaria Constanta si Asociatia ARCHÉ se alatura organizatorii festivalului Neversea care doresc sa se implice in comunitate. Acestia au promis ca pana in luna mai vor demara o campanie care sa uneasca fanii festivalului, partenerii, dar si comunitatea locala, cu scopul de a pune in valoare simbolul orasului Constanta.
Bogdan Buta, general manager Neversea: „Dorim sa fim alaturi de comunitate si inca de anul trecut am analizat posibilitatea de a ne implica intr-un proiect de interes pentru oamenii din Constanta. Cazinoul este pentru noi un obiectiv strategic si o promisiune fata de comunitate. Dorim sa demaram o campanie de responsabilitate sociala care sa implice atat festivalierii cat si partenerii Neversea, asumandu-si rolul de a fi initiator si amplificator al acestei campanii”.
Printre monumentele europene care au beneficiat de sprijin prin intermediul programului 7 Most Endangered se numara Manastirea din Setúbal, Portugalia, care, in 2 ani de la includerea in program, a fost redeschisa publicului, dupa 23 de ani de abandon. O alta, este Sinagoga din Subotica, Serbia. Patrimoniul romanesc a beneficiat si in trecut de sprijin prin programul „The 7 Most Endangered”. In 2014, expertii internationali au realizat, alaturi de societatea civila, o strategie de salvare a 60 de biserici de lemn din sudul Transilvaniei si nordul Olteniei. Peisajul Cultural Minier Rosia Montana a fost de asemenea pe lista celor 7.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter