RO EN
Coșul este gol

ARACO: Propuneri de stimulare a pietei constructiilor, transmise MAEur, FMI si CE

Recent, conducerea Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii a transmis o serie de scrisori reprezentantului FMI pentru Romania - Tonny Lybek, sefului reprezentantei Comisiei Europene (CE) in Romania - Nicolae Idu si ministrului Afacerilor Europene (MAEur) - Leonard Orban, in cadrul carora au fost prezentate principalele propuneri de stimulare a pietei constructiilor, inaintate in ultimii doi ani factorilor guvernamentali de decizie din tara noastra. In preambulul documentelor semnate de Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO, se arata ca „bransa de constructii este grav afectata de criza economica declansata in anul 2008, intrucat, in 2009, volumul productiei din acest sector a inregistrat o scadere de 19,7% fata de anul precedent, iar in 2010 diminuarea a fost de 17%”. Propunerile ARACO se refera, in general, la conturarea unui nou cadru legal (sau imbunatatirea celui existent), care sa permita „eliminarea atitudinilor abuzive ale multor entitati achizitoare din Romania, asigurarea unui cadru competitional transparent si predictibil pentru ofertanti, partajarea echilibrata a drepturilor si obligatiilor intre partenerii contractuali, eliminarea multiplelor neconformitati inregistrate in procedurile de achizitii publice” etc.
 
 
Serviciul de Comunicate si Anunturi Agenda Constructiilor asigura publicarea rapida a informatiilor de actualitate referitoare la activitatea companiilor si a institutiilor din domeniile constructii, instalatii, tamplarie si sectoarele conexe. Va oferim posibilitatea de a va face cunoscute informatiile referitoare la evenimente, anunturi de selectie de oferta, licitatii etc., inclusiv prezentarea de noutati din domeniile tehnice si economice. Informatii suplimentare: tel./fax: 021/336.04.16-17; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter