RO EN
Coșul este gol

AFIR: Finantare de 200 milioane euro pentru investitii in infrastructura de irigatii

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) deschide sesiunea de primire a proiectelor de investitii aferente submasurii 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice” - componenta infrastructura de irigatii, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).
Sesiunea se desfasoara in perioada 6 februarie 2019, ora 9:00 - 31 august 2019, ora 16:00 si are o alocare financiara anuala de 200 milioane euro. Pragurile de calitate ale proiectelor difera in fiecare luna, incepand de la 70 de puncte in prima etapa lunara (06 - 28 februarie 2019) si ajungand pana la pragul minim de 20 de puncte in ultima etapa lunara (01 - 31 august 2019).
„In aceasta sesiune acordam finantare de pana la 1.000.000 euro pentru fiecare proiect de investitii in sistemele de irigatii. Fondurile sunt 100% nerambursabile si se acorda pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigatii, a cladirilor aferente statiilor de pompare si/sau de punere sub presiune, precum si racordarea acestora la utilitati, inclusiv constructia si modernizarea bazinelor de colectare si stocare a apei de irigat. In cadrul investitiilor, se pot achizitiona echipamente de irigat in limita a 30% din valoarea eligibila a unui proiect. In ultimele saptamani, am avut o serie de intalniri cu OUAI-urile din teritoriu si am constatat interesul crescut al beneficiarilor de a depune noi cereri de finantare. Va asigur ca Agentia este pregatita pentru implementarea tehnica si financiara a proiectelor de reabilitare a infrastructurii secundare de irigatii, acesta fiind un obiectiv strategic de maxima importanta pentru agricultura Romaniei.”, a precizat Adrian CHESNOIU, Directorul general al AFIR.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter