Liviu Gabriel Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, si Constantin-Emilian Ana, primarul orasului Pucioasa, au semnat contractul de finantare in valoare de peste 32 de milioane de lei, pentru eficientizarea energetica a infrastructurii Spitalului Orasenesc Pucioasa.
Primaria Orasului Pucioasa, in calitate de beneficiar de fonduri Regio, a accesat finantare europeana nerambursabila prin Programul Operational Regional 2014-2020, in cadrul Axei prioritare 3 - „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon”, Prioritatea de investitii 3.1 – „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor”, Operatiunea B – Cladiri publice.
Prin aceasta initiativa, reprezentantii administratie locale din Pucioasa au ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon prin cresterea eficientei energetice a unei cladiri a Spitalului Orasenesc Pucioasa. Astfel, masurile ce vor fi implementate vor conduce la diminuarea emisiei gazelor cu efect de sera, precum si la scaderea consumului anual de energie primara. Totodata, vor fi create conditiile pentru obtinerea avizului ISU si pentru asigurarea indeplinirii cerintelor fundamentale de securitate la incendiu.
Proiectul „Cresterea eficientei energetice a Spitalului Orasenesc Pucioasa” are o alocare in valoare totala de 32.270.838,22 lei, din care peste 27 de milioane de lei reprezinta contributia FEDR, aproape 4,2 milioane de lei provin din bugetul national, aproximativ 643 de mii de lei fiind contributia beneficiarului. Perioada de implementare prevazuta pentru aceasta aplicatie este de 105 luni, 4 august 2014 – 31 aprilie 2023.
In prezent, in regiunea Sud Muntenia s-au inregistrat 1.165 de proiecte (inclusiv aplicatiile depuse pe SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. La nivelul judetului Calarasi, au fost depuse de solicitantii de fonduri Regio 216 aplicatii, avand o valoare solicitata de peste 1,5 miliarde de lei. Dintre acestea, prin cele 12 proiecte depuse in cadrul Axei prioritare 3, se solicita fonduri de aproape 120 de milioane de lei.