RO EN
Coșul este gol

OAR: In 2020 au demolate cele mai mult cladiri in zone protejate din ultimii 15 ani

La initiativa Grupului de Lucru Patrimoniu al Filialei teritoriale Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, Ordinul a transmis domnului Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, o scrisoare deschisa prin care isi exprima ingrijorarea fata de actiunile de distrugere a patrimoniului construit, care continua intr-un ritm alert, si atrage atentia ca interventiile in zone protejate pot rezulta in pierderea pentru totdeauna a unor imobile cu valoare de patrimoniu de talie europeana.
De asemenea, semnatarii scrisorii deschise informeaza ca pe parcursul anului 2020 au fost efectuate in Bucuresti cele mai multe demolari in zone protejate din ultimii 15 ani.Ei solicita transparentizarea procesului de avizare prin respectarea caracterului public al studiilor, avizelor si autorizatiilor privind interventiile pe monumente istorice si in zonele construite protejate, asa cum s-a solicitat in scrisoarea deschisa din 8 iulie 2020 si in petitie, precum si demararea urgenta a unor intalniri lunare intre Minister si organizatiile profesionale si cele non-guvernamentale care sustin patrimoniul.
Va prezentam AICI integral Scrisoarea deschisa, impreuna cu cele doua anexe, scrisoare semnata de arh. Alexandru Gavozdea, presedinte OAR, arh. Emil Ivanescu, presedinte Filiala Teritoriala Bucuresti a OAR, arh. Serban Sturdza, presedinte Fundatia Pro Patrimonio si arh. Iulia Stanciu, coordonator GL Patrimoniu al Filialei Teritoriale Bucuresti a OAR.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter