RO EN
Coșul este gol

OAR: Aplicarea neuniforma IGSU a legislatiei specifice din urbanism, la nivel local

Va prezentam punctul de vedere transmis de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta privind procesul de de avizare a documentatiilor de urbanism de tip Plan Urbanistic Zonal (PUZ) si Plan Urbanistic pentru Zona Construita Protejata (PUZCP) de catre Inspectoratele judetene/ Bucuresti - Ilfov.
Raspunsul pe care vi-l prezentam mai jos vine ca urmare a solicitarii transmise de arh. Alexandru Gavozdea, presedinte OAR, catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta pe acest subiect.
In urma analizarii solicitarii si a cadrului de reglementare, IGSU precizeaza ca inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta emit:
- Avize pentru amplasarea in parcela si acces la drumurile publice;
- Puncte de vedere la planurile urbanistice zonale si de detaliu.
Totodata, IGSU precizeaza ca autoritatile publice locale stabilesc, prin certificatul de urbanism, obligatia de a solicita si obtine avizele si punctele de vedere mentionate anterior. Aceasta decizie poate fi adoptata si in cadrul Comisiilor Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanismului.
De asemenea, IGSU asigura ca va intreprinde toate masurile necesare pentru remedierea neconformitatilor identificate de Ordinul Arhitectilor din Romania privind aplicarea neuniforma la nivelul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta a legislatiei specifice amenajarii teritoriului si urbanismului. Puteti consulta punctul de vedere integral aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter