RO EN
Coșul este gol

WEBUILD preia controlul asupra Astaldi, cea mai mare tranzactie din Proiectul Italia

Grupul italian de constructii Webuild, fosta Salini Impregilo, anunta finalizarea tranzactiei prin care preia controlul asupra companiei Astaldi, aflata in dificultate financiara, prin achizitia a 65% din actiunile acesteia. Este cea mai mare tranzactie derulata in cadrul Proiectului Italia (Progetto Italia), ce are ca scop final relansarea sectorului italian de infrastructura, concomitent cu majorarea competitivitatii la scara mondiala, prin sinergia dintre cele doua companii.
Noul grup creat devine lider pe piata globala a proiectelor de infrastructura, mobilitate sustenabila, energie, mediu si cladiri verzi, cu un portofoliu de contracte si comenzi ce depaseste 40 de miliarde de euro.
In plus, tranzactia incheiata recent readuce Webuild (Salini Impregilo) pe piata romaneasca de constructii, dupa esecul in constructia lotului al treilea al autostrazii Orastie-Sibiu si mai multe litigii pe care le are cu statul roman.
Noul grup are ca obiectiv principal mentinerea pozitiei de lider pe piata de constructii din Italia si sa contribuie la revigorarea sectorului de infrastructura din aceasta tara. In 2020, grupul a contribuit la relansarea de proiecte strategice cu o valoare de peste 3,6 miliarde euro, precum tronsonul de cale ferata de mare viteza Verona - Padova, autostrada Ioniana si hubul de cale ferata Genova. De asemenea, vor fi continuate proiectele contractate de Astaldi atat in Italia, cat si la nivel international, printre care se afla Linia 4 a retelei de metrou din Milan, tronsonul de cale ferata de mare viteza Napoli - Bari, dar si proiectele Astaldi din Romania: podul peste Dunare de la Braila, sectiunea 5 a Autostrazii Sibiu-Pitesti, dar si mai multe proiecte de reabilitare si modernizare de cai ferate.
Odata cu preluarea Astaldi, noul grup italian are un numar total de aproximativ 70.000 de angajati, directi si indirecti, reprezentand circa 100 de nationalitati. 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter