RO EN
Coșul este gol

TOP 500: Antreprenorii din Bucresti-Ilfov genereaza 50% din afacerile din domeniu

La fel ca in perioada de maxima intensitate a recesiunii, la nivelul lui 2012 companiile din Bucuresti-Ilfov au inregistrat cele mai mari vanzari la nivel national, in timp ce antreprenorii din Transilvania se situeaza pe locul secund si au reusit sa-si stabilizeze veniturile. Practic, cuantumul incasarilor (exprimat in euro) s-a diminuat cu 19% in 2009 si a ramas la acelasi nivel in 2010, dupa care anul 2011 a marcat o crestere de 15%, iar 2012 a presupus o stabilizare la un nivel similar. Dupa traversarea perioadei 2009-2012, deci in patru ani in care s-au confruntat cu numeroase dificultati, cei 500 de antreprenori din top au incheiat exercitiul financiar anterior cu o scadere de circa 5% a cifrei de afaceri fata de 2008, ceea ce le creeaza premisele initierii unei perioade de recuperare totala a pierderilor. Dupa cum era de asteptat, activitatea firmelor din zona Munteniei a consemnat cel mai pronuntat declin, intrucat cifrele de afaceri ale acestora au fost, in 2012, cu aproape 22% mai mici in comparatie cu 2008. In schimb, antreprenorii din Moldova nu s-au confruntat cu efectele negative ale recesiunii, de vreme ce pentru intregul interval de referinta au raportat venituri ce reprezinta, in fiecare an, circa 12% din totalul raportat in 2008. In plus, pentru acestia, diminuarea incasarilor a fost de 3% (la nivelul lui 2012, fata de 2008), iar societatile din Transilvania s-au evidentiat printr-un regres de 5%. Antreprenorii din Capitala si judetul Ilfov si-au majorat ponderea in veniturile totale ale celor 500 de societati, consemnate in 2012, contand in proportie de 43% si inregistrand, anul trecut, un avans de 3% comparativ cu 2008.
Extras din publicatia Piata de Constructii 2013 – 2014, editata de revista Agenda Constructiilor (TOP 500 - Antreprenori si Firme de Constructii & TOP 500 - Furnizori pentru Constructii & Instalatii)
***
Informatiile complete aferente analizei pietei constructiilor sunt disponibile in format electronic - grafice, diagrame si tabele cu date actualizate privind companiile incluse: domenii de activitate, cifra de afaceri obtinuta in intervalul 2008-2012 (in lei si euro), raport de crestere /scadere anuala, adresa, telefon, e-mail, persoana de contact etc. Pentru informatii suplimentare si acces la varianta completa a publicatiei, click aici! sau click aici! sau click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter