RO EN
Coșul este gol

STRABAG: Cresterile de preturi au generat o marja de sub 4% la nivel de grup

Grupul austriac de constructii Strabag a realizat venituri de 2,7 miliarde euro in primele trei luni ale acestui an, in scadere cu 2% fata de perioada corespunzatoare din 2020. Temperaturile scazute din februarie si martie 2021, in comparatie cu vremea favorabila executiei de lucrari din aceleasi luni ale anului trecut, au determinat reducerea volumelor de lucrari si, in consecinta, contractia productiei trimestriale. La rezultatul negativ a contribuit si finalizarea unui proiect major de infrastructura subterana in Chile, care a generat venituri importante in primul trimestru al anului trecut.
"In pofida scaderii usoare a veniturilor, in 2020, pentru prima data in istoria grupului, valoarea portofoliului de contracte si comenzi a depasit 20 miliarde euro, datorita unor proiecte de anvergura contractate in Germania si Marea Britanie, dar si numarului mare de lucrari mai mici, inclusiv in sectoarele rezidential si de birouri, care s-au mentinut stabile", a declarat Thomas Birtel, CEO al Strabag SE.
La finalul lunii martie 2021 portofoliul de contracte al grupului era, astfel, cu 13% peste nivelul din martie 2020.
In ceea ce priveste numarul de angajati, la finele primului trimestru Strabag avea 71.292 de salariati, cu 3% mai multi fata de primele trei luni ale anului trecut.
Pentru intregul an in curs, managementul board-ului Strabag estimeaza un nivel al veniturilor de 15,4 miliarde euro, putin peste nivelul din 2020. In contextul mentinerii trendului de crestere a preturilor materiilor prime pe toate pietele, conducerea grupului estimeaza o marja de profitabilitate (EBIT) de sub 4%, in timp ce investitiile nete planificate pentru 2021 nu vor depasi 450 de milioane de euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter