Compania Porr Construct a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 90 de milioane de euro, nivel pe care estimeaza ca-l va depasi in 2017. Antreprenorul este implicat in executia unor proiecte de anvergura in Romania, precum constructia lotului al patrulea al autostrazii Sebes-Turda sau ansamblurile de birouri Orhideea Towers si Bucharest Business Garden (foto), ambele din Bucuresti. In cadrul celor doua proiecte de constructii de cladiri, Porr implementeaza partial tehnologia BIM (Building Information Modelling) pentru un management eficient al proiectului si lucreaza, de asemenea, la obtinerea certificarilor LEED, care vor atesta calitatea si eficienta ambelor ansambluri de birouri.
"In prezent, ne concentram pe consolidarea pozitiei detinute pe piata constructiilor de drumuri si de cladiri din Romania, precum si pe extinderea in domenii de nisa ale sectorului, precum cele de management al deseurilor si de proiecte hidrotehnice. In lunile urmatoare, ne propunem sa crestem mai ales pe segmentul proiectelor de constructii industriale si logistice", a declarat Klaus Bleckenwegner, administratorul companiei Porr Construct.
Parte a unuia dintre cele mai mari grupuri de constructii din Austria, Porr Construct a devenit, in ultimii ani, una dintre cele mai dinamice firme de constructii din Romania, dupa ce a contractat proiecte de anvergura, precum lotul al patrulea al autostrazii Sebes - Turda, cladirile de birouri Metroffice si Business Garden Bucharest, dar si tunelul ELI-NP, din cadrul proiectului de la Magurele. In toate aceste proiecte, a utilizat cele mai sustenabile tehnologii de executie din vestul Europei, compania fiind un deschizator de drumuri in domeniul constructiilor durabile din Austria.
Digitalizarea ajunge si in domeniul constructiilor
Digitalizarea, noul mega-trend in business-ul mondial, isi face simtita tot mai mult prezenta si in domeniul constructiilor, Marea Britanie sau tarile nordice fiind liderii schimbarilor. "In cadrul grupului PORR, acordam o importanta deosebita investitiilor in digitalizare, fiind deschizatori de drumuri in acest domeniu in Austria. Timp de mai multi ani am lucrat intens pentru adaptarea la noile exigente ale viitorului in domeniul constructiilor, cum ar fi noile sisteme BIM, eliminarea completa a lucrului pe hartie pe santiere sau noua lume a fortei de munca. Tehnologiile de ultima ora ne permit sa realizam proiecte de constructie mai rapid, eficient si transparent. Toate aceste procese sunt puse in aplicare si in ramura noastra din Romania", a explicat administratorul Porr Construct.
In conformitate cu motto-ul "Roadmap 2020", grupul PORR este implicat, in prezent, intr-un proiect cuprinzator pentru optimizarea proceselor. In viitor, toate procesele din cadrul grupului austriac vor fi digitalizate cat mai mult posibil. Cele mai multe dintre acestea vor exclude hartia, sporind eficienta si contribuind la protectia mediului. "Acest lucru ne va permite sa ne folosim resursele intr-un mod mai bine directionat, pentru activitatea noastra principala", a mai spus reprezentantul companiei.
La nivel de international, grupul PORR a raportat, pentru 2016, o cifra de afaceri totala de 3,92 miliarde euro, in crestere cu 11,4% fata de nivelul din 2015, in contextul unei majorari de 9,5% a profitului net, care a ajuns la 66,8 milioane de euro. La finele anului trecut, compania detinea un portofoliu de contracte si comenzi evaluat la peste 4,8 miliarde euro.