RO EN
Coșul este gol

GLOBALWORTH: Performanta buna a activitatii de inchiriere in primele sase luni

Calitatea portofoliului, expunerea redusa pe segmentul de retail si politica de reducere a costurilor derulata in primele sase luni ale acestui an au contribuit la o performanta buna a companiei Globalworth in aceasta perioada afectata de impactul crizei Covid-19, potrivit lui Dimitris Raptis, Co-CEO si director de investitii in cadrul dezvoltatorului.
Astfel, in primul semestru al acestui an, Globalworth a inchiriat sau a prelungit contracte de inchiriere pentru o suprafata totala de 115.000 mp de spatii in proprietatile sale, din care 59,7% in Romania si 40,3% in Polonia. Totodata, portofoliul grupului s-a extins, in intervalul analizat, cu 34.800 mp, dupa finalizarea Globalworth Campus T3 in Bucuresti, ajungand la o suprafata inchiriabila totala de aproape 1,25 milioane mp. Rata de ocupare a spatiilor comerciale se situa la 93,3% la finele lunii iunie 2020, in scadere fata de nivelul de 94,7% inregistrat in decembrie 2019.
Cele mai multe contracte de inchiriere sunt pentru proprietati industriale si de birouri (89,9% din chiriile totale anuale contractate) si nu au fost afectate major de masurile luate de autoritati in contextul Covid-19. De asemenea, la finele lunii iunie 2020, pozitia financiara a grupului a ramas foarte puternica, cu un nivel al lichiditatilor de 565 milioane de euro.
"Trendul puternic ascendent inregistrat de activitatea de inchiriere din Romania si Polonia in 2019 a incetinit in ultimele trei luni (n.r. trimestrul al doilea al acestui an), ca efect al crizei generate de pandemia de Covid-19. Mai multe companii au fost obligate sa-si reevalueze planurile de ocupare (extinderi, extensii, relocari, eliberari de spatii etc.), dar si perioadele pentru contractele semnate", precizeaza reprezentantii Globalworth intr-o notificare.
In ansamblu, in primele sase luni ale acestui an, dezvoltatorul a semnat contracte (noi si reinnoiri) cu 123 de chiriasi, pentru 115.500 mp de spatii inchiriabile si o valoare totala de circa 190 de milioane de euro, din care aproape 84 milioane de euro in Romania.
Globalworth un portofoliu de proprietati imobiliare evaluat la peste 3 miliarde euro, din care aproximativ 1,2 miliarde euro in Romania, potrivit evaluarilor disponibile la finele anului trecut.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter