RO EN
Coșul este gol

FCC CONSTRUCCION: Selectie riguroasa a proiectelor din Europa de Est

Societatea FCC Construccion SA (din Spania), unul dintre antreprenorii celei mai importante lucrari de infrastructura subterana aflate in derulare in tara noastra - Magistrala a V-a a metroului din Capitala -, a inregistrat venituri globale de 6,14 miliarde euro in 2012, in scadere cu 8% fata de cele raportate in exercitiul financiar precedent, cand acestea s-au situat la 6,68 miliarde euro. Diminuarea raportata se datoreaza declinului activitatii din tara de origine, unde afacerile firmei s-au restrans cu 16%, concomitent cu retragerile succesive de pe anumite piete din Europa de Est. Operatiunile din zona est-europeana a concernului, in care sunt integrate si cele din Romania, au generat 12,1% din cifra de afaceri totala, acestea situandu-se la 744 milioane de euro.
Din totalul incasarilor grupului, cea mai mare parte a veniturilor se datoreaza activitatii din Austria si Germania (2,11 miliarde euro), urmata, la o distanta considerabila, de diviziile din Statele Unite ale Americii (941 milioane de euro), Europa de Est (744 milioane de euro) si din alte state din continentul european (395 milioane de euro). „Din punct de vedere al tipologiei lucrarilor de constructii, cea mai mare contributie la incasarile grupului au avut-o proiectele de inginerie civila, ce au generat 56,5% din veniturile totale (respectiv 3,47 miliarde euro), in timp ce diferenta este reprezentata de aportul celor nerezidentiale (18,4% sau 1,38 miliarde euro), industriale (13,7% sau 841 milioane de euro) si de ansambluri rezidentiale (11,4% sau 701 milioane de euro). In ceea ce priveste activitatea din 2013, vom continua strategia de restructurare si adaptare la conditiile actuale de piata a departamentului de productie a elementelor din ciment, actiune demarata in 2012. In ceea ce priveste componenta investitionala, aceasta a fost afectata anul trecut de scaderea profitului operational al societatii Alpine SA - ca urmare a operatiunilor din Europa de Est -, insa, odata cu finalizarea programului de restructurare din acest an, redresarea numerarului va deveni vizibila. La nivelul operatiunilor din Europa de Est, pentru 2013 ne-am propus redistribuirea pietelor interne, concomitent cu eficientizarea afacerilor printr-o selectie riguroasa a proiectelor in care ne vom implica, precum si reducerea si cesionarea activelor non-strategice”, au declarat reprezentantii Consiliului de Administratie al FCC Consstruccion. Informatii suplimentare, la www.fcc.es
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter