Avand in vedere faptul ca in luna iunie a.c. a fost finalizata fundatia Catedralei Mantuirii Neamului - reprezentand 15% din total -, in etapa urmatoare, vor fi demarate lucrarile de constructie a suprastructurii lacasului. Conform graficului prestabilit, structura de rezistenta a obiectivului trebuie finalizata pana la sfarsitul anului in curs. Potrivit reprezentantilor Patriarhiei Romane atat societatea de proiectare (Vanel Exim), cat si cea de antrepriza (Bog'Art) sustin ca lucrarile de sub cota 0 au fost finalizate in totalitate, acestea constituind cea mai dificila faza din intregul proces de edificare. Totodata, la partea realizata pana in prezent s-au utilizat materiale performante, tehnologii noi si solutii inovatoare pentru executia unui proiect de acest tip. "Pentru edificarea celor trei subsoluri, au fost utilizate structuri metalice complexe, care au in componenta bare de otel BST 500 si armatura din fier rigida, de tip BAR. Pana in prezent, pentru realizarea infrastructurii obiectivului s-au utilizat circa 55.000 de metri cubi de beton si 13.000 de tone de armatura. La inaugurare - prevazuta pentru anul 2015 - Catedrala Mantuirii Neamului va avea cinci etaje (cu o inaltime de 110 metri), o suprafata de 38.000 mp, 12 ascensoare, 250 de locuri de parcare subterane si doua spatii de cazare cu 500 de locuri", a declarat Sorin Greu, director general al Bog'Art.
Compania s-a afiliat la RoGBC
Recent, societatea Bog'Art si-a exprimat adeziunea la Romanian Green Building Council (RoGBC), asociatie a carei misiune este de a promova responsabilitatea in domeniul mediului si eficienta energetica in cadrul intregului sector al constructiilor, asigurand dezvoltarea durabila, intr-o maniera responsabila si conforma cu normele de mediu. In calitate de lider al pietei locale de constructii civile (65%-70% din totalul lucrarilor contractate fiind pentru edificarea imobilelor de birouri, iar diferenta reprezinta cladiri rezidentiale, centre comerciale, hale industriale, hoteluri, unitati sanitare etc.), compania poate asigura realizarea unor edificii care sa indeplineasca toate cerintele de sustenabilitate, in conformitate cu procedurile de certificare BREEAM si LEED.
***
La nivelul grupului - ce integreaza 10 firme -, in 2012 s-a consemnat o cifra de afaceri de 110 milioane de euro, din care doar activitatea Bog'Art - Bucuresti a generat 69% din total. In 2013, pe fondul proiectelor aflate in curs de executie, ce vor asigura productia pentru urmatorii doi ani, echipa manageriala anticipeaza o majorare a cifrei de afaceri pana la 90 milioane de euro (pentru compania de antrepriza), respectiv 120 milioane de euro in cazul holdingului. Informatii suplimentare, la www.bogart.ro