RO EN
Coșul este gol

ARACO: Creantele datorate constructorilor se mentin la 800 milioane de euro

Creantele datorate de autoritatile publice centrale si locale companiilor de constructii pentru lucrarile executate se mentin la 800 milioane de euro, potrivit Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO). "Avem o mare problema si cu perioadele foarte mari de timp dupa care platile intarziate se efectueaza. De exemplu, in 2012 perioada medie de recuperare a creantelor era de 9 luni, ceea ce a facut ca foarte multe societati sanatoase economic sa nu poata rezista dezechilibrelor financiare si sa se confrunte cu proceduri de insolventa. Din pacate, insolventele cu care sectorul se confrunta si care au, printre cauzele principale, platile mult intarziate ale beneficiarilor cu capital de stat fac ca pretul economico-social sa fie platit, in final, de companii, actionari si salariati, in timp ce vina apartine altor «actori»", a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO.
Pentru anul in curs reprezentantul antreprenorilor estimeaza o mentinere valorica a pietei la nivelul de 9,3 miliarde euro consemnat in ultimii ani. "Startul lui 2014 a fost deja ratat pentru un eventual reviriment investitional. Anul in curs are doua dimensiuni electorale si, in pofida faptului ca, obiectiv, in anii electorali exista o crestere conjunturala a investitiilor, nu avem motive pentru estimari favorabile, cu impact economic pozitiv in 2014", a mai spus Laurentiu Plosceanu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter