ACI Cluj si Con-A Sibiu, companii ce au construit stadionul Cluj Arena, se vor implica si in executia arenelor ce vor fi realizate in urmatorii doi ani in Craiova si in Targu Jiu. Cele doua societati au demarat deja lucrarile de demolare a vechii arene din Craiova, ce vor fi definitivate pana la finele lunii iunie 2015, pentru aceste operatiuni primind de la autoritatile locale fonduri de 1,6 milioane de lei (inclusiv TVA). Contractul pentru executia noului stadion Ion Oblemenco a fost semnat, recent, de Compania Nationala de Investitii (CNI), institutie ce va finanta lucrarile de executie a arenei, antreprenori fiind desemnate societatile Con-A, ACI Cluj si Nisal. Serviciile de proiectare vor fi asigurate de biroul Dico & Tiganas, din Cluj-Napoca. "Complexul Ion Oblemenco va avea in componenta un stadion conceput pentru a putea gazdui competitii europene si internationale de fotbal, dar care va putea fi folosit si pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oina, hochei pe iarba, minihochei sau fotbal american. Aici se vor putea organiza si concerte, targuri, expozitii, evenimente culturale sau sociale", se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), institutie in subordinea careia se afla CNI. Noua arena (P+4E) va avea 30.854 de locuri pentru spectatori, o suprafata a terenului de 76.971 mp si o arie construita la sol de 21.720,7 mp. In ceea ce priveste amenajarile exterioare, proiectul prevede platforme de acces pietonal si zone verzi, cai de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, 1.200 de locuri de parcare in interiorul complexului si alte 2.000 pe o raza de 2 km in proximitatea stadionului.
Valoarea totala a investitiei este de 46,3 milioane de euro, inclusiv TVA. Stadionul va fi amplasat pe bd. Stirbei Voda, din Craiova, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul CNI si cel al autoritatilor locale.
Arena din Targu Jiu va fi definitivata in 18 luni
In ceea ce priveste constructia arenei "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu (judetul Gorj), lucrarile de proiectare vor fi asigurate tot de biroul Dico & Tiganas, in timp ce ACI Cluj si Con-A se vor ocupa de reabilitarea si extinderea capacitatii stadionului. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni. Noul complex sportiv din Targu Jiu va fi compus dintr-un stadion de fotbal cu o capacitate de 12.400 de locuri pentru spectatori in tribune acoperite si mai multe corpuri administrative. Stadionul va fi dotat cu facilitatile necesare pentru a gazdui meciuri din campionatele europene, la cerintele UEFA, pentru categoria 4 de clasificare a arenelor. Astfel, tribunele existente vor fi demolate, iar in locul acelora vor fi construite noi corpuri. Terenul de fotbal existent, cu dimensiuni regulamentare intre tuse de 105x68 de metri, va fi pastrat, urmand a fi inierbat, iar pista de atletism cu suprafata sintetica va fi extinsa la sase culoare, pentru competitii de tip outdoor.
Suprafata terenului este de 62.960 mp, aria construita la sol va fi de 1.468,5 mp, iar regimul de inaltime propus va fi S+P+4E. Potrivit datelor MDRAP, Tribuna 1 va adaposti spatiile functionale pentru echipe si oficiali, precum si locuri si spatii conexe pentru publicul general si VIP, o parcare subterana si alte zone auxiliare. Tribuna 2 este destinata publicului general. Pentru sportivi vor fi asigurate 38 de camere, doua apartamente si o sala de mese vizibila dinspre tribune. Corpul administrativ de pe latura sudica va gazdui atat spatiile pentru controlul meciurilor, cat si birourile clubului sportiv.
Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 13 milioane de euro (inclusiv TVA).