RO EN
Coșul este gol

FCC CONSTRUCCION: Majorare de 10% a veniturilor din Romania

Reprezentantii subsidiarei autohtone a grupului spaniol de constructii FCC Construccion estimeaza o cifra de afaceri de 120 milioane de euro in acest an, urmand a fi inregistrata o crestere de 10% fata de nivelul din 2010. Rezultatele optime s-au datorat in special incasarilor obtinute in urma finalizarii executiei unor proiecte de anvergura la nivel national, precum Pasajul Basarab, soseaua de centura a municipiului Constanta sau tronsonul de autostrada Arad-Timisoara. Pentru anul 2012, oficialii companiei au in vedere extinderea in domeniul executiei proiectelor de reabilitare a cailor ferate, in acest sens societatea adjudecand deja lucrarile specifice pentru tronsonul Vintu de Jos - Simeria (judetul Alba) in asociere cu firmele Alpine Bau, Azvi si Straco Grup. Contractul, in valoare de aproximativ 180 milioane de euro, a fost semnat in prima jumatate a lunii decembrie 2011, termenul de finalizare a investitiei fiind stabilit pentru anul 2014. Un alt contract de importanta majora, castigat de grup in Romania in prima jumatate a anului in curs, vizeaza executia tronsonului subteran Raul Doamnei - Hasdeu (din cadrul proiectului de extindere a Magistralei V a metroului din Capitala), in valoare totala de 267 milioane de euro, potrivit raportului anual semestrial al holdingului spaniol. Proiectul va fi implementat in asociere cu Astaldi (Italia), Delta ACM si AB Construct (Romania). Tronsonul include 9 statii de metrou, pe o lungime de 6 km. Finantarea investitiei va fi asigurata de la bugetul de stat si printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI). Sapaturile pentru viitorul tunel au fost incepute in vara acestui an, termenul de finalizare a primei faze a obiectivului fiind stabilit 25 de luni mai tarziu.
Grupul FCC Construccion a inregistrat, in primele noua luni ale anului in curs, o cifra de afaceri de 8,44 miliarde euro, in scadere cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile din Europa de Est (care au o pondere de 15,4% la veniturile totale), au consemnat, insa, o crestere de 16,4%, in special datorita operatiunilor din Romania si Bulgaria. Informatii suplimentare, la www.fcc.es

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter