RO EN
Coșul este gol

Presedintele a promulgat legea care modifica autorizarea lucrarilor de constructii

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 12 august, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii (PL-x 521/10.10.2018), potrivit administratiei prezidentiale.
Legea aborga o prevedere care se refera la infractiuni pedepsite cu inchisoare, dat fiind ca legea prevede deja contraventii pentru anumite lucrari de construire executate fara autorizatie. Astfel, in categoria infractiunilor pedepsite cu inchisoare de la trei luni la un an sau cu amenda sunt lucrarile de construire, extindere, consolidare, restaurare, executate fara autorizatie, la monumentele istorice sau pe terenuri amplasate in zone de protejare a monumentelor.
In expunerea de motive, initiatorii proiectului legislativ argumenteaza ca pe rolul instantelor sunt mii de dosare care vizeaza executarea unor lucrari facute fara autorizatie, iar proiectul de lege isi propune decongestionarea activitatii instantelor.
De asemenea, prin initiativa legislativa se mentine ca infractiune continuarea executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control competente sau intocmirea ori semnarea documentatiilor tehnice necesare pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, precum si a proiectelor tehnice necesare pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii si a proiectelor tehnice si a documentatiilor de executie pentru alte specialitati decat cele certificate prin diploma universitara.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter