RO EN
Coșul este gol

MDRT: Achitarea taxei de 0,1% pentru constructii se va efectua direct la MFP

Potrivit noului proiect pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, supus dezbaterii publice de oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) nu va mai incasa de la investitori taxa de 0,1% din valoarea lucrarilor autorizate. Aceasta taxa, care acopera cheltuielile efectuate in momentul exercitarii controlului statului in domenii precum amenajarea teritoriului, urbanism si autorizarea executiei, urmeaza sa fie virata direct catre Ministerul Finantelor Publice (MFP). In expunerea de motive aferenta proiectului legislativ, se precizeaza - ca o principala modificare - ca este necesara "stabilirea obligativitatii investitorilor de a vira cota de 0,1% din valoarea lucrarilor autorizate in contul organelor fiscale competente din cadrul Ministerului Finantelor Publice". Conform proiectului, la articolul 30 din Legea nr. 50/1991, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(1) Cheltuielile pentru controlul statului in amenajarea teritoriului, urbanism si autorizarea executarii lucrarilor de constructii se suporta de catre investitori, in valoare echivalenta cu o cota de 0,1% din valoarea lucrarilor autorizate, cu exceptia celor prevazute la art. 3 alin. (1), lit. b) si in cazul lacasurilor de cult.
(2) Virarea sumelor stabilite conform dispozitiilor alin. (1) se face in contul organelor fiscale competente din cadrul Ministerului Finantelor Publice, iar documentul de atestare a efectuarii platii, in copie, se anexeaza la instiintarea privind data inceperii lucrarilor, conform prevederilor art. 7, alin. (8). Intarzierea la plata a cotei prevazute la alin. (1) se penalizeaza cu 0,15% pe zi de intarziere, fara a se depasi suma datorata". Informatii suplimentare, la www.mdrt.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter