RO EN
Coșul este gol

Coruptia este o problema grava pentru majoritatea cetatenilor si companiilor din UE

CE a publicat cel mai recent sondaj Eurobarometru special privind coruptia, care enumera perceptiile si experientele cetatenilor, precum si sondajul Eurobarometru Flash privind atitudinea intreprinderilor fata de coruptie in UE.
Coruptia ramane o problema grava pentru cetatenii UE: 68 % dintre acestia considera ca, in tara lor, coruptia este inca larg raspandita.
Pentru 63 % dintre intreprinderile din UE, coruptia este, de asemenea, o problema larg raspandita in tara lor. 37 % dintre respondenti considera ca masurile anticoruptie se aplica in mod impartial si fara scopuri ascunse.
34 % dintre cetatenii UE considera ca suficiente urmariri penale sunt reusite astfel incat sa descurajeze persoanele sa se implice in practici de coruptie si ca eforturile guvernului lor national de combatere a coruptiei sunt eficace (31 %). Iar 31 % considera ca transparenta si controlul asupra finantarii partidelor politice din tara lor sunt suficiente.
Sondajele Eurobarometru reprezinta o sursa importanta de informatii pentru evaluarile Comisiei, inclusiv pentru rapoartele privind statul de drept. In cadrul mecanismului UE privind statul de drept, Comisia incurajeaza lupta impotriva coruptiei pentru a promova o cultura a statului de drept in toate tarile UE. Raportul din 2022 privind statul de drept va contine, pentru prima data, recomandari specifice adresate statelor membre, in special referitoare la combaterea coruptiei.
In luna mai, Comisia a prezentat o propunere de directiva privind recuperarea si confiscarea activelor, pentru a se asigura ca infractiunile si coruptia nu sunt profitabile, limitand capacitatea infractorilor de a comite noi infractiuni. In plus, Parchetul European este operational si a blocat si confiscat deja active de la infractori in valoare de mai multe milioane de euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter