RO EN
Coșul este gol

CF: Cresterea economica reala presupune atragerea masiva de fonduri europene

In data de 13 august 2021, Ministerul Finantelor (MF) a trimis Consiliului fiscal (CF), prin adresa nr. 465570/13.08.2021, Raportul privind situatia economica si bugetara pe primele sase luni ale anului 2021, Proiectul de rectificare a bugetului general consolidat pe anul 2021, Nota de fundamentare si proiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, precum si Nota de fundamentare si proiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021, solicitand, in temeiul art. 53, alin. (2) din Legea Responsabilitatii Fiscal-Bugetare (nr. 69/2010, republicata, de aici inainte numita LRFB), opinia Consiliului fiscal cu privire la acestea.
Potrivit articolului 53, alineatul (4) al LRFB, Guvernul si Parlamentul au obligatia de a analiza opiniile si recomandarile Consiliului fiscal la elaborarea Strategiei fiscal-bugetare, a legilor bugetare anuale, precum si la elaborarea altor masuri determinate de aplicarea prezentei legi si, respectiv, la insusirea/aprobarea acestora.
Consiliul fiscal, prin adresele nr. 20 si 21 din 16 si, respectiv, 18 august 2021 a solicitat MF urmatoarele informatii: (i) coordonatele actualizate ale rectificarii bugetare potrivit deciziei din coalitia de guvernare, (ii) o estimare a veniturilor, pe categorii de impozite si taxe, incasate in primele 6 luni in contul anului trecut, urmare a apelului la facilitatea de amanare la plata a obligatiilor catre bugetul general consolidat ale agentilor economici, precum si estimarea acestora pentru intregul an, (iii) eventuale date si informatii noi privind sistemul de pensii, (iv) modul de reflectare a sumelor aferente PNRR in datele/coordonatele bugetare (revizuite), (v) sumele ce acopera necesarul brut de finantare aferent intregului an deja asigurate pana la momentul curent, (vi) reflectarea noilor coordonate de deficit cash in metodologie europeana (ESA2010) precum si (vii) situatia, cu un grad de detaliere mai ridicat, a executiei bugetare. MF a furnizat (prin adresele nr. 465 626 si nr. 465 627 din 19 august 2021) datele si informatiile solicitate. Pana la data aprobarii Opiniei, CF a primit de la MF actualizari ale cifrelor rectificarii bugetului general consolidat.
Comunicatul integral poate fi citit aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter