RO EN
Coșul este gol

MT vrea sa tina evidenta utilajelor si specialistilor companiilor ce participa la licitatii

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat in Parlament ca doreste infiintarea unei entitati care sa aiba o evidenta stricta a utilajelor si specialistilor companiilor de constructii care participa la licitatii publice, pentru a evita ca acestea sa apara in ofertele depuse pentru mai multe contracte publice. "Odata ce unul dintre constructorii aflati in baza de date a castigat o licitatie, utilajele si specialistii acesteia vor fi blocati, pentru a nu mai fi folositi la ofertarea sau la alte contracte, de alte firme. In acest mod vom elimina tendinta constructorilor de a pacali si vom avea evidenta exacta a specialistilor. Este un mecanism eficient, care se foloseste si in Italia", a declarat Dan Costescu. Masura ar putea fi aplicata atat constructorilor sau proiectantilor care sunt contractati pentru lucrari de infrastructura, dar si in cazul contractelor de deszapezire, acolo unde nu de putine ori in ultimii ani firmele de deszapezire castigau mai multe contracte cu aceleasi utilaje inscrise in mai multe licitatii.
Totodata, Ministerul Transporturilor are in vedere simplificarea procedurilor de obtinere a unor autorizatii si avize, precum si diferentierea companiilor care realizeaza proiectarea si executia aceleiasi lucrari de infrastructura, cele doua operatiuni urmand a fi efectuate de firme diferite.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter