RO EN
Coșul este gol

MDLPA: Toate strategiile noi si CTATU vizeaza in principal reducerea birocratiei

Ministrul Adrian-Ioan Vestea a participat in comuna Crisan (jud. Tulcea), la sedinta Consiliului Director al Asociatiei Oraselor din Romania (AOR), in cadrul careia au fost discutate o serie de solicitari si probleme cu care se confrunta autoritatile publice locale in implementarea legislatiei existente si in derularea unor proiecte.
Cu aceasta ocazie, ministrul dezvoltarii a trecut in revista o parte dintre masurile legislative pe care MDLPA le-a promovat in vederea sistematizarii si imbunatatirii legislatiei actuale, a reducerii birocratiei si a apropierii administratiei de cetateni, precum Strategia nationala de dezvoltare urbana integrata pentru orase reziliente, verzi, incluzive si competitive 2022-2035 - Politica urbana a Romaniei, situatia consortiilor administrative sau Codul Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor.
”Avem nevoie de o viziune comuna, incluziva si orientata spre rezultate, de un cadru care sa asigure convergenta la nivel european si sa intareasca dimensiunea urbana in acord cu importanta pe care aceasta o detine pentru o guvernare eficienta. Consider ca, numai impreuna cu administratia locala, putem imbunatati cadrul legal pentru a facilita accesul cetatenilor la servicii de calitate intrucat asteptarile oamenilor sunt mari, iar administratia necesita o schimbare majora de paradigma”, a mentionat ministrul Vestea.
Totodata, au fost discutate oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare locala, prin intermediul programelor pe care le coordoneaza Ministerul Dezvoltarii si care contribuie la modernizarea oraselor, precum Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), Programul National de Investitii ”Anghel Saligny” ori Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
”In vederea asigurarii cadrului necesar pentru dezvoltarea durabila a oraselor din Romania, anul trecut, prin Programul National de Investitii <<Anghel Saligny>>, au fost aprobate spre finantare 355 de obiective de investitii, cu o valoare totala de 3,86 miliarde lei, ale caror beneficiari sunt orase. Prin PNDL, 920 de obiective, in valoare totala de 3,57 miliarde lei, au beneficiari din mediul urban, iar prin PNRR au fost semnate 1.049 de contracte de finantare cu beneficiari din mediul urban, in valoare totala de peste 1,27 miliarde de euro”, a precizat ministrul.
Ministrul Adrian-Ioan Vestea a semnat trei contracte cu finantare din Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 45.690.738 lei. Proiectele vizeaza reabilitarea si modernizarea unor strazi din municipiul Tulcea, extinderea retelei de canalizare din comuna Somova si infiintarea unui sistem de distributie a gazelor naturale in comuna Greci.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter