RO EN
Coșul este gol

CTATU Focsani a aprobat PUZ pentru constructia noului spital regional din municipiu

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al viitorului spital regional din Focsani a fost avizat favorabil in cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), care a avut loc miercuri la Primaria Municipiului Focsani.
"Este o documentatie importanta si un nou pas privind construirea viitorului spital, mai ales ca vedem in fiecare zi ca este atat de multa nevoie de o infrastructura medicala noua si moderna", a declarat Cristi Valentin Misaila, primarul municipiului Focsani, cel care a prezidat sedinta CTATU Focsani.
In continuare, urmeaza adoptarea unei hotarari in cadrul Consiliului Local al municipiului Focsani pentru trecerea terenului de 17,3 hectare in intravilan. Suprafata pe care se va construi noul spital apartine domeniului public al judetului Vrancea.
Potrivit autoritatilor locale, la acest moment se afla in lucru etapa de initiere a procedurii pentru atribuirea contractului de proiectare tehnica, etapa premergatoare executiei lucrarilor.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici avizati, valoarea totala a investitiei in noul spital se ridica la 2,94 miliarde lei (aproximativ 600 de milioane de euro, inclusiv TVA), din care lucrarile de constructii-montaj vor insuma 1,41 miliarde lei (inclusiv TVA). Cladirile propuse vor ocupa o suprafata de 20.300 mp, aria desfasurata totala a spitalului (cladie principala plus anexe) urmand a ajunge la 117.405 mp.
Proiectul va fi inclus pentru finantare in cadrul Programului National de Relansare si Rezilienta (PNRR), termenul prevazut pentru finalizarea proiectelor finantate prin acest mecanism fiind anul 2026.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter