RO EN
Coșul este gol

Ludovic Orban: Putem sa avem crestere economica negativa, intre -1% si -3%

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri, la B1TV, ca prognozele indica un efect negativ in economie, care este posibil sa duca la o crestere negativa intre -1% si -3% a acesteia.
"La ora actuala, cam 30% din economie este afectata. Deja prognozele noastre indica un efect negativ in economie, care este posibil sa duca nu la o reducere a cresterii economice, ci chiar o crestere economica negativa care, pe baza prognozei facute de specialistii nostri, poate sa fie intre -1% si -3%. Veniturile bugetare vor fi afectate, inca nu putem previziona cu exactitate cu cat se vor reduce, dar cu siguranta vor fi afectate sever, sunt cheltuieli care au crescut si care sunt absolut necesare pentru a mentine o viata decenta pentru angajati si pentru a oferi companiilor si cetatenilor romani o solutie pentru a putea sa rezolve problemele pe care le au. Este important si ce face Europa, economia Romaniei depinde de economia Europei", a declarat Ludovic Orban.
Primul ministru a mai precizat ca situatia Romaniei este mai dificila decat a altor tari, deoarece criza a survenit intro perioada in care deficitul era deja mare, de 4,6% din PIB si cu foarte multe dezechilibre. El a mai spus ca o evaluare mai exacta a situatiei va fi disponibila la jumatatea acestei luni.
"Am vazut 30 miliarde de euro, 15% din PIB - sunt povesti. Inca nu am finalizat evaluarea. O evaluare foarte serioasa o vom putea face in jurul datei de 15 aprilie, pentru ca trebuie sa vedem efectele si pe luna aprilie. Pe martie nu ne ofera cuantificate toate consecintele, inca se mai produc miscari in economie care nu sunt intotdeauna pozitive, ci dimpotriva negative: continua sa-si reduca activitatea firme, apar disponibilizati. Pot sa ii asigur pe romani ca orice resursa disponibila o vom folosi inteligent pentru punerea Romaniei in stare de functionare", a mai spus Ludovic Orban.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter