RO EN
Coșul este gol

GFK: Piata bunurilor de folosinta indelungata a crescut cu 3,6% in primul trimestru

Piata romaneasca de bunuri de folosinta indelungata (Technical Consumer Goods, TCG) a inregistrat in primul trimestru al anului 2020 o usoara crestere a valorii vanzarilor cu 3.6% fata de aceeasi perioada a anului 2019, crestere determinata in principal de evolutiile sectoarele IT, Echipamentele de birou si Electrocasnicele Mici.
Cel mai mare sector al pietei TCG, Telecom, a inregistrat, de asemenea, o usoara crestere de 2,3% in aceeasi perioada, evolutie generata de cresterile vanzarilor pentru categoriile Bratari electronice (Core wearables) si Casti pentru telefoane.
O crestere substantiala a vanzarilor au inregistrat Electrocasnicele Mici (Small Domestic Appliances, SDA), 11.8%. Cele mai mari cresteri in acest sector au inregistrat vanzarile pentru aparatele electrice de tuns parul, espressoarele si masinile de cafea.
Electrocasnicele mari (Major Domestic Appliances, MDA), al doilea sector ca importanta in piata, a inregistrat o crestere usoara de 2,1% fata de aceeasi perioada a anului 2019.
Sectoarele Tehnologia Informatiei (IT) si Echipamentele de birou (Office Equipments, OE), au inregistrat in perioada ianuarie - martie 2020 fata de aceeasi perioada a anului 2019 unele dintre cele mai mari cresteri, de 8.4% respectiv 20.8%. Evolutia sectorului IT a fost influntata de cresterile inregistrate de vanzarile computerelor mobile si camerelor video.
Un trend diferit l-au avut vanzarile din sectoarele Electronice (Consumer Electronics, CE) si Aparate Foto (Photo), sectoare care au inregistrat in primul trimestru 2020 scaderi de 0.3% respectiv 9,3% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter