RO EN
Coșul este gol

FMI: Prognoza de crestere cu 3,3% a economiei globale, in 2020

Dupa o crestere de 2,9% in 2019, economia globala va creste cu 3,3% in 2020, potrivit celui mai recent raport prezentat de Fondul Monetar International (FMI) la Forumul Economic International de la Davos (Elvetia). Pentru 2021, institutia estimeaza o crestere economica mondiala de 3,4%.
FMI a revizuit, astfel, in scadere prognozele din toamna anului trecut, cu -0,1% pentru 2019 si 2020, respectiv cu -0,2% pentru 2021, in special ca urmare a indicatorilor negativi din India. 
"Recuperarea proiectata a cresterii economiei globale ramane nesigura, deoarece se bazeaza pe o dezvoltare accelerata, dar fortata si neperformanta, a pietelor emergente, in timp ce economiile dezvoltate isi continua stagnarea. Sunt semnale preliminare ca declinul din productie si schimburile comerciale s-ar putea incheia", precizeaza Gita Gopinath, consilier economic si directorul departamentului de cercetare al FMI.
La nivelul economiilor dezvoltate, ritmul de crestere este asteptat sa scada de la +1,7% in 2019 la +1,6% pe an in 2020 si 2021. Economii dependente de exporturi, precum cea din Germania, ar putea beneficia de imbunatatiri la nivelul cererii externe, in timp ce cresterea din SUA va incetini, ca urmare a reducerii stimulentelor fiscale.
Pentru pietele emergente si economiile aflate in curs de dezvoltare, FMI estimeaza o accelerare a tendintei ascendente, de la +3,7% in 2019 la +4,4% in 2020 si +4,6% in 2021, prognozele fiind revizuite in scadere, cu -0,2% pe an, si in acest caz. Cea mai mare contributie la revizuirea negativa o are India, unde cresterea a incetinit ca urmare a problemelor din sectorul financiar non-bancar, dar si pe fondul unei cresteri slabe a veniturilor din mediul rural. In schimb, cresterea economica din China a fost revizuita favorabil, cu +0,2%, noile estimari indicand un avans de 6% in 2020, reflectand noile relatii comerciale cu SUA.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter