RO EN
Coșul este gol

EUROSTAT: Piata locala de constructii scade cu 2,6% si intra in recesiune tehnica

Piata locala a constructiilor a inregistrat, in luna august 2021, o scadere de 2,6% comparativ cu luna anterioara, mentinandu-si trendul de scadere inceput in iulie, cand sectorul s-a contractat cu 5% fata de iunie. Sectorul de constructii a inregistrat doua luni consecutive de regres si a intrat in recesiune tehnica. Raportat la perioada corespunzatoare din 2020, in august 2021 Romania a consemnat al doilea cel mai mare declin dintre tarile pentru care sunt disponibile raportari (-7%), rezulta din cel mai recent comunicat Eurostat referitor la evolutia sectorului de constructii din Europa. Potrivit biroului de statistica, in august 2021, comparativ cu luna anterioara, productia ajustata din sectorul constructiilor a scazut cu 1,3% in zona euro si cu 1,8% in UE. Anterior, in iulie a.c., productia din domeniu a crescut cu 0,1% atat in zona euro, cat si in UE.
In august 2021, comparativ cu august 2020, productia din constructii a scazut cu 1,6% in zona euro si cu 1% in UE.
Pentru a treia luna consecutiv, dinamicile lunare s-au mentinut la niveluri stabile in toate tarile. In zona euro, in august 2021 comparativ cu iulie 2021, sectorul constructiilor de cladiri s-a contractat cu 1,3%, iar piata de inginerie civila cu 1,9%. In UE, constructiile de cladiri au scazut cu 2,1%, iar volumul lucrarilor de infrastructura cu 1,4%.
Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari scaderi lunare au fost raportate de Suedia (-10,5%), Ungaria (-5,9%) si Germania (-3,1%). Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Portugalia (+2,4%), Slovacia (+1,9%) si Polonia (+1,6%).
In august 2021, comparativ cu august 2020, dinamica anuala indica, pentru zona euro, o scadere de 1,3% a constructiilor de cladiri si de 2,9% pe infrastructura. In UE, cifrele arata contractii de 0,7% pe piata constructiilor de cladiri, respectiv de 1,5% la nivelul lucrarilor de inginerie civila.
Cele mai accentuate scaderi au fost raportate de Spania (-13,9%), Romania (-7%) si Slovenia (-6,8%), iar cele mai mari cresteri, de Ungaria (+10,2%), Polonia (+7,9%) si Finlanda (+4,7%).
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter