RO EN
Coșul este gol

BNR: Contractie de 19% a investitiilor straine directe, in semestrul intai

Investitiile straine directe (ISD) ale nerezidentilor in Romania continua sa se situeze pe un trend descrescator, datele din primele sase luni ale anului in curs indicand o scadere de 19% fata de aceeasi perioada din 2012. Astfel, valoarea totala a ISD s-a situat, in semestrul intai din 2013, la 666 milioane de euro, de la 826 milioane de euro in intervalul similar al anului trecut. Creditele intragrup s-au cifrat la 570 milioane de euro, iar participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au totalizat 96 milioane de euro. Datoria externa pe termen mediu si lung a tarii noastre se situa la 78,9 miliarde euro la in luna iunie a.c., in crestere cu 0,3% fata de finele anului trecut, in timp ce datoria externa pe termen scurt era, la aceeasi data, de 19,91 miliarde euro (+1,6%).
Dupa un nivel record de 9,5 miliarde euro atins de ISD in 2008, valoarea acestora a scazut, anual, pana la 1,8 miliarde euro in 2011, respectiv 1,6 miliarde euro in 2012. Avand in vedere datele disponibile pentru prima jumatate a anului in curs, devine tot mai clar faptul ca in 2013 va fi inregistrata o noua contractie a investitiilor straine in Romania. Informatii suplimentare, la www.bnro.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter