RO EN
Coșul este gol

AC 163: Valoarea adaugata bruta din constructii se va dubla pana la finalul lui 2025

Editia Noiembrie - Decembrie 2021 a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si cele mai noi estimari referitoare la impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19) si efectele inflatiei asupra economiei, in general, si a sectorului de constructii, in particular, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta analiza pietei locale de constructii, cu prognoze ale principalilor factori de decizie din sector: manageri de companii (producatori, furnizori, antreprenori), arhitecti, reprezentanti ai autoritatilor locale/ centrale si altii. De asemenea, un punct central al editiei este reprezentat de TOP 500 Antreprenori, ce include primii cei mai performanti antreprenori din constructii pe baza cifrelor de afaceri realizate in anul 2020.
 
Primul material al editiei Noiembrie-Decembrie a revistei Agenda Constructiilor a avut ca tematica o retrospectiva a activitatii companiilor din sectorul de constructii (producatori si furnizori de produse specifice, antreprenori, arhitecti, alte institutii implicate in domeniu) in 2021 si perspectivele de dezvoltare a acestora in 2022-2025. Articolul include un sumar de date statistice si prognoze privind evolutia sectorului de constructii si a pietei de materiale si produse in 2022-2025, precum si opinii ale reprezentantilor unor companii reprezentante pentru pietele pe care activeaza, precum: Bigimpex, Cemacon, Concept Structure, Doka Romania, Flash Lighting Services (FLS) SA, Garanti Construct, Kingspan Romania, Klingspor Romania, Leviatan Design, Lindab Romania, Novatik, Pintilie+Partners Architecture & Engineering (PPAE), Trutzi Romania si Ubitech Constructii.
 
In continuare, rubrica Cover Story acopera povestea unui grup cu o traditie de 125 de ani in industria materialelor de constructii - TeraPlast. Materialul include principalele repere de activitate ce au marcat dezvoltarea companiei intr-un secol si un sfert de progres, inovatie, evolutie, transformare si continuitate. In prezent, TeraPlast detine pozitii de top pe piata pentru toate cele sase divizii de business pe care le administreaza. La finalul materialului este inclus si un interviu cu Ioana Birta, directorul financiar al grupului, care realizeaza un comentariu asupra situatiei financiare actuale a companiei si asupra oportunitatilor de dezvoltare a TeraPlast in anii urmatori.
 
Sectiunea Agenda Investitiilor se deschide cu o analiza pietelor imobiliara din principalele orase regionale ale Romaniei, unde se afla in dezvoltare proiecte private cu o valoare cumulata de peste doua miliarde euro, si continua cu prezentarea unor date actualizate referitoare la cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari investitii aflate in derulare. Rubrica mai include un material realizat in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Locla Oradea (ADLO), care include planurile acesteia de investitii in dezvoltarea a 11 parcuri industriale, in judetul Bihor. Tot la aceasta sectiune este inclus si un material ce prezinta evolutia pe piata locala a constructiilor a companiei Ness Proiect Europe, precum si principalele proiecte pe care aceasta le are in executie in prezent.
 
Sectiunea de Produse de Top include un material realizat in parteneriat cu Makita Romania, ce prezinta, pe scurt, activitatea si viziunea grupului nipon asupra activitatii din tara noastra, dar si gama LXT, ce include peste 360 de produse pentru aplicatii industriale, ce utilizeaza acelasi tip de acumulator, de 18V.
 
Rubrica de opinii a editiei din Noiembrie-Decembrie include o serie de interviuri cu reprezentanti ai unor institutii publice, organizatii si companii, mari antreprenori romani si internationali, dezvoltatori si producatori de materiale si echipamente pentru constructii.
Interviurile editiei:
● Bogdan Chiritoiu: Consiliul Concurentei monitorizeaza cresterile de preturi din constructii
● Laurentiu Chiriac, REHAU: Dezvoltare sustinuta in sectorul de instalatii, pana in 2025
● Miroslav Vyčítal: Skanska se extinde pe piata de antreprenoriat general din Romania
● Mircea Dumitru, BMI Romania: Crestere de 13% a afacerilor si o noua strategie de business
● Arh. Gabriel Raicu, CUBE: Amanarea digitalizarii in primarii intarzie autorizarea proiectelor
● Gabi Voicu: TOPANEL mizeaza pe o crestere de 60% a cifrei de afaceri din acest an
● Ing. Ioana Petrescu, HVID Consulting: Vor fi companii care vor disparea daca nu se digitalizeaza
● Catalin Draguleanu, ELCO: Centralele termice "de bloc" le vor inlocui treptat pe cele individuale
● Arh. Victor Mihailescu, ARCHDESIGN: Pregatim deschiderea de santiere interesante in urmatorii 2 ani
● Ing. Giovanni Di Folco, TE&A: Romania are sanse reale de modernizare in urmatorul deceniu
● Thomas Ebner, LEIER: Crestere de 25% a afacerilor si noi planuri de investitii in productie
● Drd. Arh. Raluca Boros, ROOF Architecture: Se va construi mai scump si mai putin, in urma pandemiei
● Andreea Iacob: VATRA, proiectul care va reprezenta Romania la Solar Decathlon Europe 2022
● Ing. Emil Ghenea, SEA Construct Style: Noile tehnologii au un impact pozitiv in constructii
● Ing. Emil Nicolae Muntean, APITSIAR: Parcurile industriale sunt o nisa inca insuficient exploatata
● Ing. Catalin Covei, BIM Design Consulting: BIM inseamna mai mult decat modelare 3D
● Arh. Alexandru Balan, One Design: Termenele de plata extinse vor creste presiunea pe finantare
● Arh. Emilian Calota, CEC Architecture: Proiectele publice genereaza 60% din cifra de afaceri
 
Revista se incheie cu analiza anuala Antreprenori si Firme de Constructii & Instalatii din Romania 2021, ce prezinta lista celor mai mari 500 de companii specializate in executia de lucrari de constructii din tara noastra, societati ce genereaza aproape 75% din cifra de afaceri din acest domeniu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter