RO EN
The cart is empty

ALSINA: Consolidare a pietei locale de sisteme de cofrare

Piata sistemelor de cofrare profesionale din Romania s-a stabilizat la circa 30-35 milioane de euro in ultimii ani, suma la care se adauga segmentul micilor distribuitori si cel al cofrajelor din lemn, conform calculelor realizate pe baza datelor publice oficiale disponibile pentru furnizorii de sisteme din Romania. Sectorul se va mentine la un nivel similar si in 2017, conform estimarilor lui Jonay Fernandez, Country Manager al companiei Alsina Romania, subsidiara locala a grupului spaniol Alsina si unul dintre principalii furnizori locali din domeniu. In acest context, afacerile societatii s-au stabilizat la circa 11 milioane de lei in ultimii doi ani, potrivit datelor publice.
"Pentru compania noastra, anul 2016 a reprezentat o perioada de consolidare la nivel de facturare si in ceea ce priveste calitatea clientilor. Suntem o firma care prefera sa creasca pe baze solide, prin munca depusa. Nu ne dorim o dezvoltare exagerata si rapida, pentru ca apoi sa suportam consecintele", a declarat managerul Alsina Romania.
Rezultatele au fost inregistrate in contextul unei piete dificile, care s-a confruntat, in continuare, cu noi amanari ale marilor proiecte de infrastructura. Intarzierea inceperii acestora si in 2017 contureaza o noua perioada de stagnare in sectorul sistemelor de cofrare, care nu poate creste numai pe baza segmentului de cladiri. "In ceea ce priveste investitiile in infrastructura, primul trimestru a fost slab si prevedem acelasi lucru si pentru al doilea trimestru. Dar avem mari sperante ca anul 2018 o sa fie un an de investitii si deschideri de santiere importante, care necesita elemente de cofrare. Totodata, inca mai avem timp sa crestem si in 2017, insa de anul viitor estimam o majorare semnificativa a cifrei de afaceri si consolidarea echipei din Romania, care reprezinta cel mai de pret patrimoniu al firmei", a precizat Jonay Fernandez.
Chiar daca piata nu s-a dezvoltat semnificativ in ultimii ani, in domeniu a putut fi remarcata o tendinta pentru cresterea gradului de siguranta pe santiere prin profesionalizarea echipamentelor utilizate. Totodata, conform datelor Alsina, majoritatea clientilor companiei continua sa opteze pentru inchirierea de sisteme de cofrare, in detrimentul cumpararii acestora. "Sunt clare beneficiile inchirierii de echipamente, insa exista si clienti care prefera sa le achizitioneze, optiunea depinzand de necesitatea si strategia fiecarui beneficiar", a mai spus Jonay Fernandez.
Printre principalele obiective stabilite de conducerea companiei pentru 2017, se afla evitarea cheltuielilor suplimentare. "Fiecare cheltuiala/ investitie este bugetata la inceputul anului, in functie de previziunile pe care le conturam pe baza mai multor premise: informatiile din baza noastra de date, experienta echipei etc. In viitor, avem planuri de expansiune, si nu doar in Romania, dar acestea vor depinde foarte mult de rezultatele pe care le vom obtine pe termen scurt si mediu", a mai spus seful Alsina Romania. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter