RO EN
The cart is empty

SICERAM: Scadere de 40% pe segmentul de placi ceramice


Potrivit reprezentantilor societatilor cu activitati pe piata de placi ceramice, in 2009 segmentul specific s-a redus, din punct de vedere valoric, cu aproximativ 30% si cu 40% ca volum. Situatia s-a datorat diminuarii numarului de proiecte noi de constructii, al tranzactiilor imobiliare si al lucrarilor de renovare. Pentru 2010 se previzioneaza o depreciere cuprinsa intre 10% si 20%, intr-un scenariu pesimist sau o majorare de maximum 5%, intr-o varianta optimista.

Nicolae Neag, director comercial al Siceram:
“In 2009, am inregistrat o diminuare cu 40% a vanzarilor de pardoseli si placi ceramice fata de anul 2008. Produsele noastre se adreseaza unui segment particular de piata, respectiv renovarilor sau constructiilor de pensiuni, hoteluri si case de vacanta. In acest sens, pe fondul crizei financiare, s-a constatat o scadere a numarului de autorizatii de construire, diminuare care afecteaza si segmentul de piata respectiv. In 2008, vanzarile de materiale ceramice au fost de 2.016.858 bucati, fata de 1.214.375 bucati in 2009. Dintre acestea, 60% au fost exportate in Italia. In tara, cele mai multe vanzari s-au inregistrat in zona centrala (urmata de Bucuresti si judetele din sud) fiind solicitate, in special, pardoselile ceramice realizate manual. In 2009 am inregistrat o cifra de afaceri de 53,9 milioane de lei, din care valoarea vanzarilor de pardoseli si placi ceramice a fost de 1,7 milioane de lei. Pentru 2010 estimam mentinerea cifrei de afaceri. Prin strategia de dezvoltare pentru anul in curs, pe segmentul pardoselilor si placilor ceramice se urmareste cresterea cotei produselor realizate mecanic, utilizate la exterior. Daca pana in 2009 executam doar pardoseli ceramice realizate manual si adecvate doar pentru interior, incepand de anul trecut, cu ajutorul unei linii tehnologice mecanizate, putem fabrica si pardoseli adecvate mediului exterior, precum si placi ceramice, din argila Terra Rosa. Dintre dificultatile pe care le intampinam, pe langa numarul redus al autorizatiilor de construire, o problema o reprezinta si cursul leu/euro, din cauza caruia exporturile au scazut cu 40%”

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter