RO EN
The cart is empty

ANALIZA: Noi provocari pe piata mondiala de placi ceramice

Piata globala de placi ceramice va ajunge, in 2010, la un volum al productiei de peste 102 miliarde de mp, conform celui mai recent raport al companiei CMPi, din Marea Britanie, organizator de evenimente pentru sectorul de finisaje. Pietele din zona Asia-Pacific si Orientul Mijlociu vor inregistra cresteri de pana la 12%, fiind zonele cu cea mai mare capacitate de evolutie la nivel mondial. Industria de placi ceramice trece printr-o perioada de metamorfoza din punct de vedere tehnologic, inovatiile din domeniu facand posibila o varietate de nuante si modele de placi disponibile pe piata, de la cele clasice, la fabricate care reproduc piatra naturala sau metalul.
Principalele tendinte pe piata internationala de finisaje pentru anul 2010 au fost conturate in cadrul expozitiei anuale Cersaie (din Italia), eveniment in care sunt prezentate cele mai recente inovatii din domeniu. Printre produsele inovatoare din punct de vedere tehnologic, prezentate in cadrul Cersaie Bologna se afla placile ceramice foarte inguste (numai 3mm - 5mm grosime), care se pot fixa peste placa existenta pentru a crea un nou design in cateva secunde. De asemenea, printre tendintele anuntate pentru anul curent se afla materialele care imita metalul pentru pereti, precum si faianta si gresia alba, texturata cu diverse nuante. O alta optiune populara pentru 2010 va fi mozaicul, insa acesta va fi utilizat si in alte zone ale casei decat in bai si bucatarii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter