Lasselsberger SA, unul dintre cei mai importanti producatori de placi ceramice din Romania, mizeaza, in acest an, pe dublarea ratei de crestere a cotei de piata, in conditiile in care segmentul specific ar putea consemna o scadere de 10% fata de nivelul din 2010. Astfel, producatorul marcii Cesarom vizeaza o majorare cu 4% a ponderii propriilor produse in domeniul specific, respectiv de la 38% anul trecut la 42% in 2011. De asemenea, Lasselsberger estimeaza mentinerea cifrei de afaceri la nivelul din 2010, cand compania a obtinut incasari de 38,5 milioane de euro (+10% fata de nivelul din 2009). "Cresterea interesului pentru produsele din potofoliu, lansarea celor sase colectii si majorarea numarului de parteneri la nivel national vor contribui la avansul cotei de piata in acest an. Planurile noastre pentru 2011 vizeaza extinderea activitatilor de export pe noi piete, precum Marea Britanie, Franta si Germania. In acest an vizam, de asemenea, mentinerea nivelului exporturilor la aproximativ 5% din totalul cifrei de afaceri, dupa ce, in 2010, am accesat pietele din Bulgaria, Finlanda, Serbia, Republica Moldova si Slovacia", a declarat Eduard Macarescu, directorul de operatiuni al companiei.
Piata locala de placi ceramice va inregistra, conform oficialului firmei, un recul de 10% in 2011, dupa ce, anul trecut, segmentul specific a fost evaluat la 100 milioane de euro, corespunzator unui volum de 22 milioane de metri patrati. "In acest an, piata de gresie si faianta va ajunge, intr-un scenariu optimist, la o valoare de 90 de milioane de euro si la un volum de 20 milioane de metri patrati. Comprimarea continua a sectorului constructiilor, scaderea numarului de proiecte rezidentiale /nerezidentiale si intarzierile la finalizarea celor incepute in anii anteriori vor avea un impact negativ asupra pietei. Contextul economic general si scaderea puterii de cumparare vor afecta, de asemenea, evolutia sectorului", a mai precizat Eduard Macarescu.
In acest context, importurile de placi ceramice vor scadea sub nivelul inregistrat in 2010, cand acestea au reprezentat 60% din piata. Totodata, se estimeaza o stagnare a pretului mediu de comercializare a materialelor la circa 25 de lei /mp. Informatii suplimentare, la www.cesarom.ro