RO EN
The cart is empty

ADEPLAST: Crestere de minimum 15% a vanzarilor de mortare uscate, in 2011

Raspunzand unor intrebari referitoare la piata autohtona de adezivi si mortare uscate si la activitatea companiei AdePlast, Marcel Barbut, proprietarul societatii, estimeaza o crestere de minimum 15% a vanzarilor de mortare uscate. Afacerile firmei au sporit, in 2010, cu peste 11% fata de nivelul din 2009, pana la 29,5 milioane de euro, pentru anul in curs fiind previzionata o noua majorare a veniturilor. De asemenea, reprezentantul AdePlast a semnalat dificultatile companiilor de a face fata indisciplinei financiare a unor colaboratori.
 
Marcel Barbut, proprietarul companiei AdePlast: "Piata pe care ne desfasuram activitatea reprezinta un segment puternic concurential. Exista multi producatori, iar cererea este tot mai restransa, conditii in care diferenta o va face puterea fiecarei companii de a se organiza in mod optim. Detinem una dintre cele mai moderne capacitati de productie la nivel european, iar tehnologia se afla, in aceste momente dificile, de partea clientului care doreste sa achizitioneze produse de calitate la preturi corecte. Anul trecut, am inregistrat cresteri in cadrul tuturor diviziilor de produse, estimarile pentru 2011 fiind, din nou, pozitive. In ceea ce priveste livrarile de mortare uscate, previzionam o majorare de 15% in acest an, insa obiectivul nostru este reprezentat de o crestere de 30% a vanzarilor. Avem doua fabrici de mortare uscate, livrarile acestor materiale sporind de la 214.635 de tone in 2009, la 258.848 de tone in 2010. Practic, vanzarile au sporit cu 44.213 tone, fiind inregistrat un salt de 20,6% pe acest segment. Cea mai mare cerere a venit din zona de sud a tarii, urmata de sud-est si nord-vest. In ansamblu, anul trecut am realizat o cifra de afaceri de 29,5 milioane de euro, in crestere cu 11,6% fata de nivelul din 2009. In acest an vom fi nevoiti sa majoram preturile cu 7%-10%, din cauza maririi costurilor materiilor prime provenite din import. O parte din aditivii fabricati in Europa se produc din bumbac importat din China, care se consuma foarte mult, iar producatorii au marit preturile fara a garanta livrarile. Vom avea o problema destul de mare in acest sens, iar unul din efecte va fi reprezentat de cresterea cifrei de afaceri fata de vanzarile exprimate in kilograme. Ca majoritatea producatorilor romani, avem probleme cu firmele indisciplinate din punct de vedere financiar, iar instantele de judecata din Romania nu iau niciun fel de atitudine impotriva acestora. In primul rand, Guvernul trebuie sa dea o lege clara, care sa nu ofere posibilitatea celor din sistemul judiciar sa-i ajute pe cei care distrug companiile private si aduc prejudicii mari statului. Cei mai multi infractori se pun sub protectia statului, prin legea insolventei. Autoritatile trebuie sa impuna o verificare stricta a modurilor in care dispar bani si marfuri din firme".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter