RO EN
The cart is empty

TERAPLAST prelungeste cu 4 ani mandatul directorului general, Alexandru Stanean

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, prelungeste mandatul directorului general - Alexandru Stanean - pentru o perioada de 4 ani, incepand cu 2 iulie 2020. Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie in cadrul sedintei din 26 iunie 2020.
Alexandru Stanean face parte din echipa TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat pozitii precum director general adjunct, director de operatiuni sau responsabil de dezvoltarea pe pietele externe. Totodata, managerul a facut parte din echipa responsabila de IPO-ul companiei in 2008. In urma deciziei Consiliului de Administratie, Alexandru Stanean incepe cel de-al treilea mandat de director general in cadrul companiei.
"Grupul TeraPlast s-a transformat profund in ultimii doi ani prin investitiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate noua de productie, iar TeraGlass si TeraPlast si-au marit capacitatea de productie si, totodata, si-au diversificat portofoliul de produse. Acum e vremea sa culegem roadele investitiilor realizate pana in prezent si sa gandim proiecte noi de dezvoltare, pentru a aduce valoare adaugata actionarilor si partenerilor nosti", a declarat Alexandru Stanean, CEO al TeraPlast.
Sub mandatul sau, compania TeraPlast s-a remarcat prin cresterea afacerilor si a profitabilitatii, in contextul favorabil al pietei constructiilor si al masurilor de eficientizare operationala precum si prin includerea in indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti.
In primul trimestru al anului 2020, TeraPlast a inregistrat cea mai buna evolutie dintre companiile grupului. Cifra de afaceri a crescut cu 28% an/an, la 88,3 milioane de lei. In aceeasi perioada, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast si a marcat cea mai buna marja de profitabilitate, de 14,3%.
Pentru primul semestru din 2020, grupul TeraPlast estimeaza afaceri de 478 milioane de lei si o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimata la 213 milioane de lei, in crestere cu 18% fata de primul semestru din 2019. Totodata, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimata la 27 milioane de lei in primele sase luni din 2020, cu 54% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
***
Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast include companiile TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter