RO EN
The cart is empty

SOCAR: Gazoduct Trans-Anatolian in valoare de peste 20 miliarde USD

Recent, reprezentanti ai statelor Azerbaidjan si Turcia au semnat un acord interguvernamental pentru constructia gazoductului Trans-Anatolian (TANAP), respectiv a unei conducte cu o lungime de peste 2.000 km ce va face legatura intre frontiera Turciei cu Azerbaidjan si Bulgaria. Investitia, in valoare de peste 20 miliarde USD, are drept scop transportul gazelor naturale din zacamantul Shah Deniz II din Azerbaidjan catre Europa. Gazoductul este proiectat, initial, pentru transportul a 16 miliarde mc/an (6 miliarde mc pentru Turcia si 10 miliarde mc pentru restul Europei), insa capacitatea acestuia ar putea ajunge la 30 miliarde mc si, ulterior, la 60 miliarde mc. "Acordul, semnat la sfarsitul lunii iunie a.c., de presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev si prim-ministrul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vizeaza punerea in aplicare a memorandumului de intelegere incheiat intre cele doua state la sfarsitul anului trecut. Proiectul TANAP reprezinta calea prin care resurse importante de gaze naturale din Azerbaidjan ajung pe pietele europene si, in acelasi timp, o metoda eficienta de crestere a securitatii energetice a Europei prin diversificarea resurselor de gaze naturale", a declarat Hamza Karimov, director executiv al Socar Romania, subsidiara autohtona a grupului petrolier azer Socar Petroleum, care detine o participatie de 80% in proiectul TANAP. Conform acordului guvernamental, Turcia are o cota de 20% in investitie.
***
Socar a accesat piata petroliera din tara noastra in ianuarie 2011, in urma achizitiei companiei Romtranspetrol si detine o retea de 13 benzinarii in judetele Botosani, Suceava si Neamt, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori pe piata distributiei de carburanti din nord-estul tarii. Strategia locala de dezvoltare a companiei azere vizeaza, insa, extinderea la peste 300 de statii de distributie in Romania. Informatii suplimentare, la www.socar.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter