RO EN
The cart is empty

APA NOVA: Plan trienal de investitii, stabilit pana in 2015

Apa Nova Bucuresti, companie ce administreaza serviciile publice de alimentare cu apa si cele de canalizare ale Capitalei, mizeaza pe mentinerea unui trend ascendent al afacerilor in 2013, dupa ce veniturile realizate anul trecut au inregistrat o crestere de peste 35%, pana la 197 milioane de euro. Din anul 2000, firma, ce face parte din grupul Veolia, s-a angajat intr-un plan multianual de investitii de aproximativ 25 milioane de euro anual. In anul 2012, valorea investitiilor a ajuns la aproximativ 51,5 milioane de euro, in crestere cu 75% fata de suma alocata in 2011, incluzand si obligatiile suplimentare pentru realizarea lucrarilor la Caseta Colectoare de sub raul Dambovita. Planul de investitii intocmit deja de operator vizeaza proiecte ce vor fi realizate in perioada 2013-2015, fiind axat integral pe calitate serviciilor prestate catre clienti.
Interviu cu Laurent Lalagüe, director general al Apa Nova Bucuresti.
 
- Ce investitii aveti planificate in acest an?
- Acordam o atentie deosebita planului de investitii trienal intocmit inca din 2012 pentru intervalul 2013 - 2015, axele prioritare ale acestuia vizand, in primul rand, continuarea programului Bucur, prin care vor fi alocate, anual, 33 milioane de lei pentru extinderea retelei de alimentare cu apa si de canalizare a Capitalei. Alte proiecte prioritare pentru anul in curs presupun inlocuirea bransamentelor de plumb (obiectiv ce se va finaliza in acest an), imbunatatirea randamentului retelei, continuarea proiectului de reabilitare a filtrelor rapide de la Uzina Rosu si a celor de la Uzina Arcuda, dar si diverse alte operatiuni de reabilitare in sectorul pomparii apei sau in alte domenii precum protectia mediului sau modernizarea colectorului de ape uzate de tip Caseta al Bucurestiului.
 
- Ce alte obiective importante aveti in aceasta perioada?
- Municipiul Bucuresti beneficiaza de un sistem de canalizare care aduna atat apele uzate menajere si meteorice, cat si pe cele industriale, ce sunt descarcate direct in Dambovita. Caseta colectoare situata sub acest rau a fost conceputa pentru a purta gravitational apele uzate menajere si meteorice ale intregului oras catre o statie de epurare partial construita in zona de sud-est. Apa Nova s-a angajat pentru intretinerea si modernizarea casetei printr-un plan de investitii de 39,27 milioane de euro pe o durata de trei ani, proiect aflat in derulare. Proiectul presupune amenajari pentru descarcarea casetei in raul Dambovita si in Statia de Epurare Glina, decolmatarea casetei si eliminarea punctelor de blocaj major. In 2012 au fost incepute lucrarile de realizare a descarcarii Casetei in capatul aval, in acest an finalizandu-se inclusiv echiparea acesteia cu stavile, batardouri si gratare. De asemenea, se afla in curs de derulare proiectul de instalare a piezometrelor pentru monitorizarea nivelului panzei freatice, proiect derulat in parteneriat cu UTCB, fiind vizata montarea a 51 de piezometre. Alte lucrari aflate in derulare vizeaza echiparea canalului deschis Caseta, reabilitarea gardului adiacent raului Dambovita, inclusiv a spatiului verde existent intre acesta si taluzul raului Dambovita.
 
- Cum se deruleaza activitatea la statia de epurare de la Glina dupa un an de activitate?
- Anul 2012 a insemnat, printre altele, primul an complet de operare a statiei de epurare de la Glina, intrega perioada fiind consacrata completarii personalului si reorganizarii structurilor, consolidarii echipelor si formarii continue atat din punct de vedere al cunoasterii, cat si al sanatatii si securitatii in munca. Astfel, in conformitate cu solicitarile Primariei Capitalei, am realizat propriile teste SEAU, menite sa stabileasca limitele statiei in conditii diferite de functionare.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter