Lucrari de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare in valoare totala de circa 18 milioane de euro (inclusiv TVA) vor fi atribuite in perioada urmatoare prin licitatie publica, doua anunturi de participare fiind publicate in acest sens, in cadrul SEAP. Cele doua contracte vizeaza proiecte in judetele Bistrita-Nasaud si Hunedoara.
Un contract cu o valoare estimata de 39,3 milioane de lei (fara TVA) vizeaza reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei si de canalizare din localitatile Nasaud, Salva, Sangeorz Bai si Maieru (judetul Bistrita Nasaud), precum si realizarea unor aductiuni de apa potabila in localitatile Rebra - Nasaud si Maieru. Lucrarile au fost impartite in trei loturi, urmand a fi executate intr-o perioada de 20 de luni de la data atribuirii. Primul lot prevede executia de lucrari la retelele de apa din Sangeorz Bai si comuna Maieru, la statia de pompare din localitatea Cormaia, precum si bransarea populatiei. In total, sunt proiectate lucrari la 13.103 metri de conducte de alimentare cu apa, din care 9.144 metri in Sangeorz Bai, 531 metri in Cormaia si 3.428 metri in Maieru si Anies, precum si la 18.394 metri de tevi de canalizare (12.673 metri in Sangeorz Bai, 3.676 metri in Maieru si 2.045 metri in Anies). Valoarea estimata a lucrarilor este de 21,15 milioane de lei (fara TVA), suma incluzand si achizitia a doua statii de pompare prefabricate, a unui rezervor metalic de 900 mc si a altor echipamente specifice. Lotul al doilea include lucrari de reabilitare a conductelor de aductiune de la Rebrisoara Nasaud si a sistemului de alimentare cu apa din Nasaud, pe o lungime totala de 11.033 metri. Valoarea totala a lucrarilor aferente ajunge la 7,54 milioane de lei (fara TVA), suma incluzand achizitia unor echipamente specifice. Cel de-al treilea lot vizeaza lucrari in valoare de 10,6 milioane de lei (fara TVA), la reteaua de canalizare din Salva si la extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila din localitatea Telciu. Vor fi realizate lucrari la 15.621 metri de retele, din care 4.976 metri la reteaua de alimentare din Telciu si 10.645 metri la cea de canalizare din Salva.
Pentru stabilirea constructorilor, se va organiza o licitatie deschisa, ofertele castigatoare urmand a fi selectate pe criteriul celui mai mic pret. Termenul-limita pentru primirea ofertelor a fost stabilit la 25 septembrie 2017, ora 16:00. Finantarea va fi asigurata din fonduri comunitare, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2016-2020, printr-un proiect derulat de operatorul local de utilitati, compania Aquabis SA.
Lucrari de peste 30 de milioane de lei, in Hunedoara
Pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare din localitatile Uricani si Campu lui Neag (judetul Hunedoara) va fi atribuit un contract cu o valoare totala de 29,89 milioane de lei (fara TVA). Conform caietului de sarcini, lucrarile vor fi impartite in doua loturi. Primul lot va include reabilitarea retelei de distributie a apei din UAT Uricani, pe o lungime de 7 km, construirea statiei de pompare a apei Toplita - Valea de Brazi, modernizarea sistemului de colectare a apelor uzate pe o lungime de circa 6,4 km, construirea statiei de pompare a apelor uzate Uricani, precum si achizitia si montajul de apometre. Lucrarile respective au o valoare de 20,9 milioane de lei (fara TVA) vor trebui realizate in 24 de luni de la data atribuirii contractului, la care se adauga o perioada de 36 de luni pentru notificarea defectelor. Lotul al doilea vizeaza extinderea retelelor de apa din localitatea Campu lui Neag si includ extinderea sistemului de apa cu o lungime de 8 km, construirea unei statii de pompare a apei potabile in Campu lui Neag, a unei conducte de aductiune de 4,1 km, a unui rezervor de inmagazinare cu o capacitate de 112 mc si a unei statii de clorinare in Gospodaria de Apa Campu lui Neag. Durata de executie a fost stabilita la 24 de luni, plus 36 de luni pentru notificarea defectelor. Valoarea lucrarilor aferente este de 8,93 milioane de lei (fara TVA) si nu include sumele pentru cheltuieli diverse si neprevazute.
Lucrarile vor fi atribuite in urma unei licitatii deschise, criteriul fiind reprezentat de cel mai bun raport calitate-pret, unde pretul ofertei va avea o pondere de 85% din total, iar durata de executie 15%. Termenul-limita pentru primirea ofertelor a fost stabilit la 2 octombrie 2017, ora 16:00. Finantarea va fi asigurata din fonduri comunitare, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2016-2020, printr-un proiect derulat de operatorul local de utilitati, compania Apa Serv Valea Jiului SA.